Kendte18. april 2024 (opd. 18. april 2024)

Lyttere raser over Fie Laursen i "112 for knuste hjerter": Maria Jencel tvunget til at lukke kommentarspor

Fie Laursens deltagelse i den populære podcast "112 for knuste hjerter" har skabt furore, og det tager Maria Jencel nu konsekvensen af
Maria Jencel erkender, at det ikke var nemt at lave podcast-afsnittet med Fie Laursen.
Maria Jencel erkender, at det ikke var nemt at lave podcast-afsnittet med Fie Laursen.
 Foto: Lars H. Laursen

LÆS OGSÅ: Fie Laursen åbner op om sin mand: Laver porno sammen

Ugens gæst i den populære podcast "112 for knuste hjerter" har sat ild i kommentarfeltet på Instagram – men ikke på den gode måde.

Instagram story italesætter podcastvært Maria Jencel nu den virak, der er opstået omkring, at Fie Laursen i denne uge øser ud af sit knuste hjerte i podcasten.

– Fie har mange gange ageret på måder, som også har forarget mig. Men jeg har samtidig, gennem skandalerne, fornemmet en smerte og tænkt, at en del af forklaringen måske lå i et knust hjerte. Det viste sig at være rigtigt, skriver hun til sine knap 7.800 følgere.

– Derudover synes jeg, hendes historie repræsenterer skrækscenariet ved den online verden, de fleste af os til en vis grad lever i, hvor vi kan blive ødelagte og ødelægge andre i en jagt efter opmærksomhed, anerkendelse og en flygtig følelse af at være elsket, forklarer hun yderligere.

Ydermere argumenterer Jencel for, at mange fra hendes generation har fulgt Fie Laursen i mange år, og hendes historie berører mange emner, som er relevante:

– Afsnittet belyser konsekvenserne af mobning, af digital chikane, af sociale medier, dårligt selvværd, af moderskab, af spiseforstyrrelser etc. emner, som enormt mange kvinder har tæt inde på livet, forklarer Jencel om sit valg af podcastgæst.

Lukker ned

Jencel erkender, at det ikke var et nemt afsnit for hende at lave, men at hun har forsøgt at skabe den rette balance mellem at være kritisk og nysgerrig og tillidsfuld.

Alligevel har hun set sig nødsaget til at tage konsekvensen af den storm af kommentarer, der er rettet mod Fie Laursens deltagelse i det populære podcastformat:

– Jeg har deaktiveret kommentarsporet på Fies video og skrevet her i stedet. For selv om det er helt fair at lufte sin uenighed, er det aldrig acceptabelt i "112-universet" at skrive nedladende eller ubehageligt til eller om gæsterne. Eller nogen som helst i øvrigt, understreger hun.

"112 for knuste hjerter" var oprindeligt en 24syv-podcast, hvor den var kanalens mest populære podcast.

Da radiostationen lukkede i slutningen af marts, rykkede Jencels lytterhit over på podcastplatformen Podimo.

Sponsoreret indhold