Kendte15. juni 2020

Lord Siva raser over racistisk behandling i bolighus: Nu undskylder butikken

Illums Bolighus er endt i en klassisk shitstorm over weekenden, hvor Brian Siva - bedre kendt under kunstnernavnet Lord Siva - delte sine oplevelser under to besøg i butikken
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lord_siva.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Racismedebatten har braget derudaf i løbet af de seneste uger.

Ikke kun i USA, hvor diskrimination på baggrund af hudfarve har fået fokus efter politidrabet på den sorte mand George Floyd. Også herhjemme dukker der nærmest dagligt eksempler på forskelsbehandling mellem sorte og hvide op.

Og i weekenden var det således den danske rapper, Brian Siva, der har rødder i Sri Lanka, som brugte de sociale medier til at tale blandt andre Søren Espersens påstande om racismetendenserne her til lands imod.

Her beskriver musikeren to forskellelige ture i Illums Bolighus på Strøget i København.

"Da vi går derind, begynder deres security-vagt at gå efter os rundt i butikken, og min ven spørger, hvorfor han bliver ved med at gå efter os. Han siger ud af det blå, at vi skal gå ud," skriver han blandt andet om den første episode i butikken.

Ifølge Brian Siva har han efterfølgende forsøgt at tage vagtens besked med ophøjet ro, men han forlader alligevel stedet sammen med sin ven.

"Jeg tænker ikke videre over det, indtil i dag (d. 13 juni red.), hvor jeg tog derind igen, og fik købt de ting, jeg skulle have. Securityvagten ser mig på vej ud af butikken, og siger: 'Hvad fanden laver du her, du er ikke velkommen i denne butik mere.'"

Siva får herefter lov at tale med vagtens overordnede og chef for Illums Bolighus, Henrik Ypkendanz, som til at starte med forklarer, at han har et dejligt personale, som gør deres arbejde rigtig godt.

Lord Siva skriver til slut i sit opslag, at han efterfølgende har følt sig "magtesløs og uretfærdigt behandlet."

Illum undskylder

Efterfølgende har følgere af rapperen nærmest stormet opslag om tilbud og kampagner med spørgsmål om, hvorvidt man kan komme i butikken med en mørk hudfarve.

Illums Bolighus vaglte mandag morgen officielt at beklage hændelsesforløbet.

Det skete i et opslag på deres facebook, hvor Brian Sivas navn bliver nævnt specifikt i den forbindelse.

"Vi tager henvendelsen meget seriøst, hvorfor Brian Siva lørdag eftermiddag modtog en personlig skriftlig undskyldning. Vi har yderligere offentliggjort samme undskyldning på hans opslag," lyder det fra Strøg-butikken.

Desuden lyder det fra Illums Bolighus, at de nu vil tage de nødvendige foranstaltninger, så lignende episoder ikke gentager sig i fremtiden, hvorefter de understreger, at "alle kunder altid har været velkomne i Illums Bolighus, og at alle kunder er fortsat velkomne i Illums Bolighus."

Lord Siva fik sit gennembrud med sangen "Fortæl dem" i selskab med bandet Ukendt Kunstner i 2014. Privat er han forlovet med Ulrikke Toft Simonsen, der er model og datter af Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen.

Sponsoreret indhold