Kendte 7. juni (opd. 9. juni)

Løkke-kandidat betalte af på milliongæld med skattepenge

Jeppe Søe, som stiller op for Lars Løkkes parti Moderaterne, brugte sin skat som afdrag på stor personlig gæld
Jeppe Søe oparbejdede en gæld til Skat, da han forsøgte at afdrage på sine lån.

Jeppe Søe oparbejdede en stor gæld til Skat, da han forsøgte at afdrage på sine lån.

Foto: Ole Lind/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Kaldes en bandit af rasende smedemester

En af det nystiftede parti Moderaternes folketingskandidater blæste højt og flot på sine skatteindbetalinger for at afdrage på en personlig gæld.

Manden, som satte egne hensyn før betalinger til skat, er den tidligere tv-vært Jeppe Søe, 51, der for få måneder siden var under konkursbehandling i Retten i Aalborg.

Af boopgørelsen fremgår det, at fallenten Jeppe Søe allerede i 2008 blev erklæret personlig konkurs.

Han forsøgte derefter at nedbringe den resterende gæld, men det skete som nævnt på bekostning af Skat:

– De vigtigste årsager til konkursen er, at Jeppe Søe efter konkursen i 2008 fortsat hæftede personligt for en større gæld, som ikke efterfølgende kunne indfris fuldt ud.

– Efter det oplyste er gælden dog nedbragt med et efter forholdene betragteligt beløb. Samtidig er der i perioden fra 2008 oparbejdet en større gæld til SKAT, som blandt andet omfatter restskat og manglende betaling af B-skat, står der i boopgørelsen, som Jeppe Søe med sin underskrift godkendte den 3. marts i år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I boopgørelsen står der også, at Gældsstyrelsen er den største kreditor i konkursboet. Gældsstyrelsen, der står for inddrivelse af gæld til det offentlige, har et tilgodehavende hos Jeppe Søe på 1.855.267,42 kr.

Desuden har tre andre kreditorer et samlet tilgodehavende på omkring 621.000 kr.

Konkursboets kurator når frem til, at der i boet er penge nok til, at der kan udloddes en dividende til kreditorerne på 1,884173 procent. Det svarer til 46.650,13 kr. af den samlede gæld på 2.475.894,55 kr.

Jeppe Søe var i marts på banen for at demontere tv-værten Jan Swyrtz' folketingskandidatur for Moderaterne.

Det skete, selv om Luksusfældens økonomiske rådgiver og Lars Løkke ved et personligt møde på Christiansborg havde aftalt, at Swyrtz skulle være partiets spidskandidat i Østjylland-kredsen.

Jan Swyrtz modtog endda et skriftligt tilsagn fra Moderaternes sekretariatschef Jakob Engel Schmidt:

– Vi betragter dig som en af de kommende spidskandidater (...) jeg håber bestemt ikke, at du er i tvivl om, at både Lars og jeg meget gerne vil have dig med på holdet.

Efter stor ballade i kulisserne valgte Jan Swyrtz imidlertid helt at trække sig, hvorefter porten var åben for partiets pressechef Jeppe Søe, som i weekenden blev valgt som folketingskandidat.

Jeppe Søe forklarer over for SE og HØR, at han nu i 14 år har levet med at være erklæret konkurs. Selv om han har skrevet under på boopgørelsens beskrivelse "Samtidig er der i perioden fra 2008 oparbejdet en større gæld til SKAT, som blandt andet omfatter restskat og manglende betaling af B-skat", kan han ikke helt genkende billedet af at have benyttet Skat som en kassekredit.

– Den formulering har jeg også anfægtet, hævder han.

– Det er jo Gældsstyrelsen, som bestemmer, hvilken konto pengene skal ind på. Jeg afdrager løbende på min gæld. Hver gang jeg er ude for at holde et foredrag, betaler jeg af på gælden, som til at begynde med var på ti-tolv millioner kroner.

– Jeg gik konkurs, fordi nogle af mine kunder ikke kunne betale, hvad de skyldte mig. Jeg har i øvrigt trukket min ansøgning om gældssanering tilbage, fordi jeg grundlæggende mener, at man skal betale det, man skylder, siger Jeppe Søe.

Sponsoreret indhold