Kendte 17. april 2020

Liv Martine beskyldes for at kopiere vinderkage

- Jeg har jo ikke været hos bageren og hente den, siger den selvsikre "Bagedyst"-vinder til beskyldningerne om kage-plagiat på tv
(Foto: Dan Mariegaard)

To vindere af "Den store bagedyst" tørnede i går sammen til en form for endeligt opgør, da dronning Margrethes 80-års fødselsdag skulle fejres på DR1.

Forud for programmet "Danmark derhjemme: Tillykke Margrethe" havde både Liv Martine Niemann Hansen og Tobias Hamann, der vandt bagedysten i henholdsvis 2015 og 2014, fået til opgave at udtænke den perfekte fødselsdagskage til majesæten.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men det viser sig nu, at Liv Martine - der løb med flest stemmer og dermed vandt med sin dronningekage - måske havde været et smut på internettet for at finde inspiration til sin chokolade-krone.

Vinderkagen, der fik 79 procent af seernes sms-stemmer i går aftes, minder nemlig på utroligt mange punkter om den franske stjernekonditor Amaury Guichons kongekrone-kage, som han tryllede frem på sin Instagram for en måned siden.

Lige fra tværsnit over chokolade-bøjler til skumfidus-"pels" langs kanten.

Og selvom Liv Martine ikke i første omgang - på sin story, da hun var igennem til DR live, eller efterfølgende på sit opslag - nævnte den tydelige inspiration, så indrømmer hun nu, at idéen til kagen kommer fra franskmanden.

Nu er Amaury Guichon nemlig nævnt som inspiration i opslaget.

Overfor BT siger Liv Martine, at hun vælger at se beskyldningerne om plagiat som de bedste komplimenter, hun kunne ønske sig.

- Han er en konditor, jeg ser sindssygt meget op til. Jeg er jo bare autodidakt, så at jeg kan lave en, som folk synes, ligner hans så meget, det er bare sejt, fortæller hun til BT.

Til avisens spørgsmål om, hvorvidt hun selv finder det fair, at hun vandt over Tobias Hamann og hans ret unikke cigaret-kage, svarer Liv:

- Selvfølgelig er det fair, ellers var jeg jo ikke stillet op. Jeg har ikke været nede i bageren og købe kagen, så selvfølgelig står jeg ved den.

Herunder kan du selv bedømme ligheden mellem de to kager:

Tobias Hamann måtte nøjes med en andenplads for sin "Queen"-cigaret bestående af 8 kilo chokolade og trøffelmasse med Chateau de Cayx-rødvin i.

Sponsoreret indhold