Kendte25. august 2023

Lise Rønne savnede rampelyset: Fristet af fis og ballade

Efter at have forsøgt sig som ”et arbejdende menneske” er Lise Rønne tilbage på skærmen som TV 2-vært i bedste sendetid – og har nu både tid til familie og fornøjelser
Lise Rønne
44-årige Lise Rønne er tilbage i rampelyset, hvor hun kan få lov at lege den leg, hun elsker.
 Foto: Mikael Rieck

LÆS OGSÅ: Lise Rønne advarer sine følgere: Misbrugt i en bitcoin-reklame

Efter et år i et såkaldt ”drømmejob” som redaktør på bogforlaget Gyldendal er 44-årige Lise Rønne igen tilbage i sit rette element: Det trygge tv-terrarium, som hun efter mere end 20 år i branchen kender hver en krog af.

Denne gang er den labre mor til tre aktuel i TV 2’s nyeste satsning, ”Forræder”, som seerne indtil videre ser ud til at sluge råt.

Lise Rønne
Timelønnen som vært i ”Forræder” må være enorm, for Lise Rønne er kun på skærmen i ganske få minutter i den lange time, hvert program varer.
 Foto: TV 2

Braste drømme

Den jernhårde kamp i branchen om at sælge flest bøger var alligevel ikke hende.

Omsætningen på Gyldendal faldt i Lise Rønnes tid på forlaget med 17 procent, selv om hun hjemmefra sendte mails, mens hun kogte pasta og lyttede til podcasts samtidig med, at hun sorterede vasketøj, lod hun forstå.

Det konstante præstationspres sled dog på Lises familieliv med mand og tre børn.

Lise Rønne
Selv om kærligheden til bøger fortsat er intakt, tog det hektiske liv som Gyldendal-redaktør for meget af Lise Rønnes tid. Så nu er hun retur på skærmen – som vært i TV 2-hitsene ”Forræder” og ”Go’ morgen Danmark”.
 Foto: Mikael Rieck

- Jeg skulle konstant afveje, hvad min tid skulle bruges på, og det kunne jeg ikke fungere i, forklarer Rønne i dag i et interview med TV 2.

I det seriøse job følte hun sig ikke længere som ”et helt menneske”.

- Jeg var blevet et menneske, der mest af alt var et arbejdende menneske. Og jeg blev trist over at gå og drømme om alt det, jeg gerne ville engang ude i fremtiden, lød det.

Lise Rønne, Mikkel Lucas Overby, Eva og Nelson
I sidste ende prioriterede Lise Rønne familien højere end redaktørjobbet på Gyldendal. Her med ægtefællen Mikkel Lucas Overby og to af parrets tre børn: Nelson og Eva.
 Foto: Lars H. Laursen

Vil ha’ sjov i gaden

Instagram emmer den tidl. ”X Factor”- og Melodi Grand Prix-værts profil af, at ting godt må tage tid.

Slumretæppet, ild i pejsen og masser af bøger er med til at skabe den helt rette stemning.

- Jeg trives bedst i et stille og roligt tempo, betror Lise Rønne sine følgere.

Lise RØnne og Silas Holst
Da Lise Rønne i 2021 deltog i ”Vild med dans”, gik det op for hende, at hun ikke er noget konkurrencemenneske. Alligevel blev hun og Silas Holst, 40, nummer to i det populære TV 2-bal.
 Foto: Hanne Juul

Netop fordi tempoet i tv-branchen er et helt andet end i bøgernes verden, var tilbuddet om at gøre comeback på skærmen – som vært på ”Forræder” mere end velkomment:

- Jeg var et sted i mit liv, hvor der i et stykke tid havde været for lidt leg. Det hele var så alvorligt.

- Der var så meget sjovt, der var skrællet af.

- Så jeg kunne slet ikke lade være med at sige ja til jobbet, for det her program var ren leg og sjov og ballade, og det landede et helt rigtigt sted i mig, forklarer Lise Rønne til TV 2.

Christian Grau og Mette Blomsterberg
I ”Forræder” styrer Lise nu slagets gang – og sætter for alvor Christian Grau, 57, Mette Blomsterberg, 53, og de 16 andre kendisser på prøve.
 Foto: TV 2/Lotta Lemche

Ikke alle forstår dog tv-værtens prioriteter.

Weekendavisen sammenlignede i artiklen ”Elitens arbejdsvægring” Lise Rønne med den franske 1700-talsdronning Marie-Antoinette, som angiveligt foreslog det franske folk at spise kage, fordi der ikke var mad nok i landet.

Ikke råd til saftevand

Ifølge tv-darlingen er opfattelsen af hende som en ultraprivilegeret del af eliten dog en klar misforståelse.

- Hjælper det, at jeg fortæller, at jeg er vokset op med en enlig mor, der skar saftevand fra i budgettet, så vi til gengæld havde råd til et Anders And-blad om mandagen? skrev Rønne i et svar til Weekendavisen.

Lise Rønne, Thomas Skov og Ulla Essendrop
Lise Rønne er gået fra succes til succes i sine mere end 20 år som tv-vært. Her med skærmkollegerne Thomas Skov, 37, og Ulla Essendrop, 46, som værtstrio på ”Danmarks Indsamling” i 2016.
 Foto: Mikael Rieck

Gennem hele sin karriere har den feterede tv-vært scoret nogle af branchens mest attraktive jobs – og der ligger helt sikkert flere gode skærmtilbud og venter på hende, for som hun siger til Alt for damerne:

- Jeg er drevet af, hvad, jeg synes, er sjovt – og jeg tror, det er derfor, det er gået godt.​

Sponsoreret indhold