Kendte22. oktober 2022

Lise Rønne retter ind og ændrer profiltekst: - Det er kikset

Den tidligere TV-vært og ivrige boganbefaler, der selv blev redaktør for nonfiktion på Gyldendal i februar, har nu tilføjet til sin Instagram-profil, at hun er ansat netop der
Lise Rønne indrømmer, at der burde have stået tydeligere på Instagram-profilen, hvor hun arbejder til daglig
Lise Rønne indrømmer, at der burde have stået tydeligere på Instagram-profilen, hvor hun arbejder til daglig

I årevis har den tidligere ”Aftenshowet”- og ”X factor”-vært Lise Rønne brugt sin Instagram-profil til at anbefale bøger i alle mulige genrer.

Under sit handle ”bookielise” har hun delt sine aktuelle favoritter som selvudnævnt læsehest – både ved siden af jobbet på skærmen samt tidligere i betalt samarbejde med netboghandlen Saxo.

Men indtil nu har hun undladt at deklarere direkte, at hun også er ansat som redaktør for nonfiktionsudgivelser hos forlaget Gyldendal, der er Danmarks ældste af slagsen – ligesom hun ellers flittig reklamemarkerede, da hun blev betalt for at promovere Saxos bøger.

Det skriver Weekendavisen.

43-årige Lise Rønne møder ikke direkte kritik, men både professor og forsker i markedsføringsret ved CBS, Jan Trzaskowski, og specialkonsulent hos Forbrugerombudsmanden Mette Maaløe mener, at det naturligvis bør fremgå af profilen, hvis der er tale om markedsføring.

De tager dog ikke stilling til den konkrete sag.

Lise Rønne anbefaler blandt andet forfatter Glenn Bechs nyeste manifest "Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet", som er udgivet af Gyldendal.

Det er ifølge Rønne "svært at sætte ord på, hvor god den bog er," som hun skriver.

Ingen aftale

Weekendavisen har scrollet Lise Rønnes Instagram-profil igennem, og dermed talt sig frem til, at andelen af anbefalede bøger fra Rønnes egen arbejdsplads – Gyldendal – er steget med 15 procentpoint siden året forinden.

Den tidligere TV-vært afviser dog, at der er en aftale med Gyldendal om, at hun skal promovere bøger fra eget forlag. Hverken betalte eller ikke-betalte.

I stedet forklarer hun, at opslagene - som hun deler med sine over 40.000 følgere – udelukkende afspejler hendes egen læserinteresse.

Men hun indrømmer dog, at hun skulle have angivet, at hun er ansat hos Gyldendal.

– Det er kikset, at jeg ikke har skrevet, at jeg er redaktør på Gyldendal, oppe i min profiltekst. Det vil jeg gøre nu, siger Lise Rønne til avisen.

Sponsoreret indhold