Lise Nørgaard har mistet stemmen

Foto: Aller Media

Lise Nørgaard kan godt mærke, at hun er oppe i årene.

Nu har den 102-årige forfatter mistet stemmen permanent. Det fortæller hun til Ekstra Bladet

– Det er slitage. Et alderdomstegn. Og der er desværre ikke noget at gøre ved det. Det fortager sig ikke. Lægen siger, at det aldrig bliver bedre, men det bliver heller ikke værre, forklarer hun til avisen

Problemerne med stemmen har stået på siden maj, og Lise Nørgaard har siden gået til regelmæssige undersøgelser på Rigshospitalet. 

Stemmeproblemerne er ifølge Lise Nørgaard kroniske. 

– Intet af den medicin eller af de husråd, jeg er blevet præsenteret for, har haft den ringeste virkning. Det er som det her, så det eneste, lægerne kan gøre, er at holde øje med mig. Dog er der ikke noget, der tyder på, at min stemme forsvinder mere, end den er nu, for hæshedsniveauet har ikke flyttet sig de seneste måneder, fortæller Lise Nørgaard til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter efter billedet

– Julen fejrer jeg, som vi altid har gjort, selv om der selvfølgelig altid kommer nogle svigerbørn ind i familien med nye ideer, siger Lise Nørgaard, mens hun lunede sig i Korsbæk med en kop gløgg.

Lise Nørgaard har fået permanente problemer med stemmen. (Foto: Aller Media)

Stemmeproblemerne er ikke de første sundhedsproblemer, som den folkekære forfatter har været ramt af i 2019.

Tilbage i juli brækkede hun lårbenet og blev indlagt på Herlev Hospital. Uheldet skete, da hun nød et glas rosé på sin altan.

I forbindelse med det brækkede lårben, var Lise Nørgaard igennem et intenst genoptræningsforløb på plejecenteret Skovbrynet i Holte.

I august kunne hun så vende hjem til sin bolig i Skodsborg.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close