Kendte 20. januar

Lever det fede liv i Bentley: Nu drukner hans café i sure smileyer

Cafeen Kabanah i smørhullet Hørsholm er for alvor blevet "uvenner" med deres smileyrapport - ejeren underholder sine mange følgere om et liv i luksusklassen
Modelfoto: Christian Charisius/Reuters/Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til heine@sh.dk

Ikke en, to eller tre sure smileyer.

Nej, hele fire sure smil har Kabanah i Hørsholm fået, siden cafeen i det nordsjællandske smørhul fik ny ejer sidste forår.

Ifølge de mange kritiske rapporter, som SE og HØR har gennemgået, er problemet, at der ikke laves en lovlig egenkontrol på stedet.

Uden den kan hverken myndigheder eller kunderne regne med, at fødevarerne behandles forsvarligt.

NARRER KUNDERNE

Fødevarekontrollanterne slår også hårdt ned på, at kunderne hos Kabanah - trods de konstant sure smileyer - siden sidste efterår er blevet narret af en forældet og gladere smiley i døren.

Derfor er stedet flere gange blevet politianmeldt af Fødevarestyrelsen, senest 12. januar 2022.

Fire sure i træk

3. september 2021: Kabanah får en sur smiley og en bøde på 5000 kroner. Der er fyldt med affald udenfor, hvilket kan tiltrække skadedyr som rotter.

26. oktober 2021: Endnu en sur smiley og en politianmeldelse stanges ud under en ekstra kontrol på stedet. Der er ikke styr på egenkontrollen med fødevarerne, men ejeren lover, at der kommer der styr på nu. Der hænger en forældet rapport i døren fra 26. juni 2021, så kunderne tror, at stedet har en halvglad og ikke en sur smiley.

6. december 2021: Der er fortsat ikke styr på egenkontrollen. Igen fortæller ejeren, at han er i gang med at få styr på det, men kan ikke dokumentere, at der faktisk sker noget. Der bliver igen snydt med smileyrapporten - den burde vise to sure smileyer som seneste resultat. I stedet er det igen rapporten fra 26. juni 2021 med en halvglad i toppen, der møder kunderne. Svaret fra ejeren er: Vi har ikke fået de to rapporter - vores postkasse er ny.

12. januar 2022: Stadig ingen egenkontrol men igen mange udokumenterede forklaringer fra ejeren om, at han har sat ting i gang. Der burde hænge en rapport med tre sure smileyer, når kunderne kommer ind i cafeen. Det er dog den gamle rapport fra 26. juni 2021, som bruges. Stedets svar: "Den ligger et eller andet sted".

Kilde: Fødevarestyrelsen

Et liv på 1. klasse

Ifølge CVR-registeret er entreprenør og byggemand Aaron Grayson Dorseth både ejer og direktør for cafeen.

Han bor i en større udlejningsvilla i det nærliggende Rungsted Kyst, og lever ifølge sin højt profilerede profil på Instagram - med over 111.000 følgere og brugernavnet "lord_aarongrayson" - et særdeles luksuriøst liv med dyre rejser og blandt andet en stor Bentley som transportmiddel.

Derfor burde det heller ikke være et problem at få styr på forholdene i Aaron Grayson Dorseths café.

Cafeens moderselskab, Gray Capital ApS, havde i sit seneste regnskabsår nemlig et overskud efter skat på 1,3 millioner kroner. Pengene kommer dog fra andre aktiviteter end netop cafeen, som har givet underskud de seneste år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ejeren: Det er et hobbyprojekt

Ifølge Aaron Grayson Dorseth er forklaringen på problemerne på stedet, at han som ny i branchen skal lære tingene:

"Kabanah er en ren hobby projekt," skriver han i en kommentar til SE og HØR.

"Stedet var ved at lukke sidste år og jeg overtog stedet fordi det er en del af hørsholm/Rungsted miljøet og vores stamkunder er meget glade for vores sandwich og juices."

"Det er en hobby bi-beskæftigelse og jeg har aldrig været i restaurationsbranchen før og som enhver der starter med noget nyt så der en ting man skal lære hen af vejen."

Han forsikrer - helt som det er sket flere gange uden resultat over for myndighederne - at nu kommer der styr på tingene:

"Fødevarestyrelsen har givet anmærkning vedr. egenkontrol som du kan læse og det har vi fortalt dem at vi er ved at få ordnet alt så det kører digitalt og der er ved at komme orden på tingene så problemet bliver løst omgående."

Når forklaringerne til myndighederne ikke er blevet til handlinger før nu, skyldes det ifølge Aaron Grayson Dorseth travlhed:

"Har som sagt rivende travlt med alle andre ting og Kabanah kommer desværre altid til sidst."

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til heine@sh.dk

Sponsoreret indhold