Kendte22. juni 2020

Legendarisk værtshus i vild forvandling

Damhuskroen er blevet solgt til firmaet bag The Old Irish Pub - nu bliver den bygget om
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pub1_0.jpg
 Foto: Mega

Enkebal og festivitas gennem flere århundreder.

Det er nok sådan mange kender Damhuskroen i Rødovre, men nu skal den landskendte og folkekære kro delvist skifte identitet til at være en irsk pub.

Det skriver Berlingske, som har interviewet tvilingerne bag bar-kæden "The Old Irish Pub", Peder og Kristian Blak.

- Vi har længe ledt efter noget i det, vi kalder Vestkøbenhavn. Vi har placeringer i midtbyen, på Frederiksberg og på Amager.

- Men det her område er blevet overset, og der har manglet noget for dem, som bor i lokalområdet. Vi har været lune på Damhuskroen i en længere periode, og så opstod muligheden, siger Peder Blak.

bygger om

Under coronakrisen har tvillingernes 22 danske barer stået tomme indtil for ganske nyligt, hvor det blev tilladt at holde åbent indtil midnat.

Tiden bliver heldigvis brugt fornufftigt, hvor Damhuskroen bliver renoveret og i store dele bygget om indvendigt. Damhuskroen bliver således nummer 23 og ifølge tvillingerne, er det måske også det helt rigtige antal Old Irish-barer i Danmark, da markedet er ved at være mættet.

Firmaet bag "The Old Irish Pub" blev stiftet i 2013 af Peder og Kristian Blak og rummer i dag omkring 1500 ansatte og 40 lokationer på tværs af Danmark, Finland og Norge.

Firmaets omsætning lyder på lige ved og næsten 400 millioner kroner, og det kommende regnskab vil vise et plus på omkring 18 millioner kroner, lyder det.

Sponsoreret indhold