Kendte29. december 2022

Laura Drasbæk trækker stikket efter ubehagelig oplevelse

Skuespiller og keramiker Laura Drasbæk har valgt at holde en pause, efter advarselslamperne begyndte at blinke
Laura Drasbæk januar 2021
Laura Drasbæk trækker stikket og fokuserer på sit helbred for at undgå at gå helt ned med stress.
 Foto: Kasper Wenstrup

Vandskade, pakker, der er blevet væk i leveringen og julestress i keramikværkstedet.

December har været hård ved skuespiller og keramiker Laura Drasbæk, og nu ser hun sig nødsaget til at tage konsekvensen af det og trække stikket, inden det udvikler sig til stress.

Det fortæller hun i en lang video på Instagram.

Videoen er optaget lidt i fem i går morges i værkstedet, hvor hun tog ned i natkjole med joggingtøj udenpå for lige at vaske gulvet og dreje en 20 kopper.

Videoen er optaget i kølvandet på en ubehagelig oplevelse med vejrtrækningsproblemer.

- Det er lidt skørt, at jeg laver den her video lige nu, men jeg gør det lidt for at fange mig selv. Fordi jeg var gået i seng for et par timer siden, og så fik jeg et fuldstændig hysterisk allergiudbrud, hvor mine lunger peb, så når jeg trak vejret, kunne jeg ikke få luft ned i lungerne, og jeg hostede, som om jeg havde fået vand i lungerne. Det lå jeg og kæmpede med et par timer, beskriver hun i videoen.

- Jeg ved ikke, om der er noget oppe i lejligheden, jeg er blevet allergisk over for, eller om det er en kæmpestor rød lampe, der siger ”tag det nu roligt”. Altså et stresssymptom, tilføjer hun.

Laura lægger et skjul på, at det er svært for hende at trække stikket, for keramikforretningen, som hun åbnede for et par år tilbage, er med hendes egne ord hendes lille baby.

Det er også derfor, hun klokken kvart i fem om morgenen lægger den følelsesladede video op.

- Grunden til at jeg laver en film klokken kvart i fem om natten er, at så kan jeg fange mig selv, for så har jeg ligesom lagt det ud. For så kan jeg ikke bare i morgen sige ”ah, det går jo nok”. Og det, jeg nu melder ud er, at jeg holder en pause. For jeg kan ikke rigtigt følge med. Jeg synes, det er svært at have en forretning, som går godt, og så selv stå for det, lyder det i videoen.

Det er blandt andet den øgede mængde arbejde op til julesalget, der ifølge Laura har lagt et enormt pres på hende.

Julesalget har dog været så gunstigt for den autodidakte lerkunstner, at hun ikke skal stresse over at holde fri i hele januar måned – for hun har råd til også at tage halvdelen af februar i brug, når hun skal komme sig, fortæller hun.

- Det er heller ikke verdens undergang, hvis jeg mister nogle kunder. Det er ikke vigtigere, end at jeg har det godt og kan trække vejret. Og det kan jeg kraftedeme ikke længere, siger hun i videoen.

I dag deler hun med sine følgere, hvordan det står til med hende, efter første dag hjemme på sofaen.

I opslaget takker hun sine mange følgere for de beskeder, der er strømmet ind, siden hun i går morges erklærede, at hun ville holde en tiltrængt pause.

- Hvis nogen falder over artikler om at jeg er gået ned med stress, må jeg lige fastslå at dette ikke er tilfældet. Jeg trækker stikket for ikke at gøre det, understreger hun.

- Allergiudbruddet var psykosomatisk tror jeg, en rød lampe og det er faldet til ro. Jeg har boet i min morgenkåbe siden, laver ikke ret meget og er godt tilfreds, tilføjer hun.

Selv om hun har trisset rundt i morgenkåbe hele dagen, er det fortsat svært for den 48-årige skuespiller ikke at foretage sig noget – og lige præcis derfor priser hun sig lykkelig for, at hun delte gårsdagens budskab med sine følgere og kunder.

- Skal jeg stadig sidde lidt på mine hænder for ikke at lave noget? JA. Derfor var det så godt at jeg fangede mig selv, ved at udmelde at jeg holdt pause. Når det er udmeldt herinde, når det står sort på hvidt på min hjemmeside, hjælper det mig med at bøje mig for det, skriver Laura, som ved med sig selv af erfaring, at hun ellers ville have talt allergiudbruddet ned og kløet på igen dagen efter.

Sponsoreret indhold