Kendte14. april 2022

Lasse Svan hyldes med afskedskamp efter 18 år på landsholdet

En ydmyg Lasse Svan vil nyde rampelyset i storslået landsholdsafsked
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når Lasse Svan torsdag træder ind i Royal Arena, er han splittet

Han er ikke meget for at være hovedperson. Men det er han. Så han vil prøve at nyde pladsen i rampelyset, selv om det ikke falder ham naturligt.

Mere end 18 år efter debuten i rødt og hvidt takker den 38-årige højrefløj af, når Polen svinger forbi Amager til det, der er udråbt som Svans afskedskamp.

Før det store farvel har han taget pressen i audiens og forsøger at få hovedet omkring, at flere tusinde fans kommer for at hylde ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190127_dm_vm_finale_herrehaandbold_2019_086.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Lasse Svan har spillet ikke mindre end 245 landskampe for Danmark. Foto: Dan Mariegaard

- Jeg har svært ved at være ham, der er i fokus. Der er mange andre, der fortjener at være i fokus. Mange af mine holdkammerater - både før og nu - har en kæmpe andel i, at det er gået så godt.

- Men samtidig glæder jeg mig utrolig meget og håber, jeg kan nyde det og suge indtrykkene til mig. Jeg prøver egentlig bare at være i det. Det er kæmpestort, siger Svan.

I årenes løb er det blevet til 245 landskampe, en EM-guldmedalje, to VM-guldmedaljer, en OL-guldmedalje og flere sølv- og bronzemedaljer.

Præstationerne vil han gerne huskes for, når han fredag ikke længere er landsholdsspiller. Men for Svan er der andre ting, der vejer lige så tungt.

- Jeg vil gerne huskes for altid at have været der for holdet og altid have gjort mit til, at tingene fungerer. Det har betydet meget for mig at bidrage uden for banen.

- Men jeg vil selvfølgelig også gerne huskes for præstationerne. Jeg har nok ikke været udtaget i så mange år, fordi jeg har været en god kammerat, siger Svan med et skævt smil på læben.

Sponsoreret indhold