Kendte18. april 2021

Lars Seier Christensen raser over ny regel: Stjernetosset

Erhvervsmanden er ikke imponeret over de nye regler for barer, restauranter og caféer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/larsseier.jpg
 Foto: Gregers Overvad

På onsdag 21. april har restauranter, barer og caféer fået grønt lys til at åbne for både udendørs og indendørs servering, men det bliver under ordnede forhold.

Ifølge retningslinjerne fra Erhvervsstyrelsen er det blandt andet et krav, at gæster ved indendørs servering skal kunne fremvise gyldigt coronapas, samt at de har booket bord mindst en halv time i forvejen.

Sidstnævnte regel har mødt kritik fra flere fronter. Blandt andet fra rigmanden Lars Seier Christensen, der ejer Café Dan Turéll i København.

"Hvad skal den stjernetossede regel dog gøre godt for??," indleder han et Facebook-opslag hvor han lufter sin aversion mod den nye regel.

Han kritiserer tiltaget, fordi mange caféer og barer ikke normalt opererer med bordbestillinger.

"Så hvis en restaurant har tomme pladser, skal du bestille bord i døren og så spadsere rundt i regn og kulde (April showers) mens restauranten forbløder. Samtidig skal en vafe af sætte ekstra personale til at tage en telefon for bestillinger, hvilket ikke nødvendigvis er en del af normal modus operandi for mange mindre steder," skriver han videre i opslaget.

Lars Seier sammenligner endda reglen med det gamle Østtyskland.

"Der skulle man bestille bord dagen før i pivtomme restauranter, kan jeg huske - men det var fordi de skulle bestille råvarer," slutter han sit opslag.

McDonald's dropper indendørs servering

Men det er ikke blot de mindre steder, der ser et problem med den nye regel.

Tidligere på dagen skrev dr.dk, at McDonald's har valgt at droppe indendørs servering som følge af de nye retningslinjer.

- Vi kommer ikke til at kunne håndtere bordreservationer på kort sigt og kan derfor desværre ikke åbne for indendørs siddepladser frem mod 6. maj, siger kommunikationschef i McDonald's Danmark Pia Tobberup til dr.dk.

Sponsoreret indhold