Kendte15. september 2021

Lars Løkke klar til valg

Moderaterne med Lars Løkke i spidsen har fået nok vælgererklæringer til at blive opstillingsberettiget
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Opdateret kl. 10:41 med citat fra Lars Løkke Rasmussen.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne, kommer på stemmesedlen til næste folketingsvalg, som senest finder sted i 2023.

Det står fast onsdag, hvor Moderaterne på vælgererklæring.dk under Indenrigs- og Boligministeriet har rundet de nødvendige 20.182 vælgererklæringer, som er kravet for at blive opstillingsberettiget. Det skriver Ritzau.

- Jeg er først og fremmest taknemmelig for, at så mange danskere vil give det her politiske projekt en chance, siger Lars Løkke Rasmussen om, at Moderaterne er på stemmesedlen til næste Folketingsvalg.

Moderaterne har fortsat til gode at fremvise et partiprogram eller andre kandidater ud over Løkke selv.

- Vi er ikke et parti. Det er vi heller ikke blevet i dag. Nu har vi passeret en vigtig milepæl. Men når vi laver et parti, og det gør vi efter kommunevalget, så er vi opstillingsberettiget.

1. januar 2021 stjal Løkke alle overskrifter og gjorde statsminister Mette Frederiksens (S) nytårstale til en biting, da han meddelte, at han forlod Venstre efter 40 års medlemskab.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200831_wen_-_lars_loekke_85.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Lars Løkke er klar til folketingsvalg. Foto: Kaspar Wenstrup

Kort efter dannede Løkke et såkaldt politisk netværk. Det var for personer, der ønskede at diskutere og formulere politiske forslag med ham.

Fra begyndelsen gjorde Løkke det klart, at hvis der var tilstrækkelig støtte til netværket, så ville han også stifte et nyt parti.

Grundlovsdag meddelte Løkke så, at Moderaterne er navnet på det nye parti. Partiet kommer først med et partiprogram efter novembers kommunal- og regionsrådsvalg.

Lars Løkke Rasmussen var statsminister fra 5. april 2009 til 3. oktober 2011 og igen fra 28. juni 2015 til 27. juni 2019.

Løkke mistede statsministerposten og regeringsmagten ved folketingsvalget i 2019.

Efter et hårdt internt opgør i Venstre kort tid efter, hvor Løkke og tidligere næstformand i Venstre Kristian Jensen spillede hovedroller, forlod Løkke posten som formand for Venstre. Blandt andet efter et tungt pres fra baglandet.

Løkke blev i 2009 både formand for Venstre og statsminister for første gang, da daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) forlod dansk politik for at blive generalsekretær i militæralliance Nato.

Efter to år som statsminister blev Løkke oppositionsleder i fire år, inden han efter valget i 2015 igen kunne stille sig i spidsen for en borgerlig regering.

Moderaterne har ifølge Løkke som mål at favne midten i dansk politik for at holde yderfløjene fra indflydelse.

Ved 2019-valget fik Løkke over 40.000 personlige stemmer og blev kun overgået af S-formand Mette Frederiksen på den front.

Formelt skal Moderaterne godkendes af Indenrigs- og Boligministeriet, men det må forventes at være en formsag.

Sponsoreret indhold