Kendte26. april 2022

Landstræner vil hive Svan ind i landsholdets lederstab

Nikolaj Jacobsen håber at beholde Lasse Svan omkring landsholdet efter fløjspillerens karrierestop til sommer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190127_dm_vm_finale_herrehaandbold_2019_086_0.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Står det til landstræner Nikolaj Jacobsen, vil håndboldveteranen Lasse Svan også i fremtiden være en del af landsholdet.

Svan spillede tidligere på måneden afskedskamp i rødt og hvidt, men Jacobsen er stærkt interesseret i at bringe den kommende håndboldpensionist ind i landsholdets lederstab, hvor Svan kan bruge sin uddannelse som mentalcoach.

Det siger landstræneren i et interview med B.T.

- Begge parter har et stort ønske om at få det effektueret.

- Vi håber, at vi sammen kan lave en plan om, at han eksempelvis de næste to-tre år kan være med omkring holdet som en del af lederteamet, hvor han kan gøre brug af sit speciale omkring den mentale del og sparre med både spillere, trænere og lederteamet, siger Nikolaj Jacobsen til avisen.

Idéen er ikke helt ny. Ved EM i januar gjorde Svan sig selv tanker om en fremtidig rolle omkring det landshold, hvor han som aktiv nåede 246 kampe.

- Det kunne da være sindssygt spændende. Jeg har hele tiden sagt, at jeg har en forhåbning om, at jeg kan arbejde med sportsfolk og også gerne de bedste af dem. Jeg synes da helt sikkert, at det her landshold hører med i den kategori, sagde han dengang til Ritzau.

Ifølge B.T. er den største knast lige nu, at Dansk Håndbold Forbund ikke har råd til at tilbyde Svan en fuldtidsstilling.

Derfor skal en eventuel landsholdsrolle kunne tilpasses Svans øvrige arbejdsliv, når hans håndboldkarriere endegyldigt slutter til sommer.

Sponsoreret indhold