Kendte11. februar 2015

Læge: Mørk chokolade bør regnes som grøntsag

Norsk læge hylder de søde sager
Af af
Mums. Mørk chokolade er sundt!
Mums. Mørk chokolade er sundt!
 Foto: AOPEr du én af de tusindvis af danskere, der elsker chokolade og simpelthen ikke kan få nok af den søde sag?

Ja, så er der ganske godt nyt.

Nu har du nemlig en god grund til at fortsætte med at nyde et stykke mørk chokolade i ny og næ.

For mørk chokolade med 80 procent kakaoindhold er nemlig en sand fryd for dit immunforsvar, skriver det norske medie klikk.no ifølge dagens.dk.

Det er den norske læge Berit Nordstrand, der hylder den mørke chokolade og opfordrer til, at vi nyder et stykke i ny og næ.

- Mørk chokolade er sundt og styrker dit immunforsvar og bør faktisk regnes som en grøntsag, siger den norske læge og forfatter Berit Nordstrand til Klikk.no.

Dog er det ikke nok at fylde dig med chokolade - spis også gerne en masse grøntsager, bær, æg, bær og friske krydderurter. Det vil din krop elske, lyder rådet fra den norske læge.

- Det er en god ide at vælge bitre grøntsager fremfor de søde, fordi bitterheden kommer fra planternes immunstof, siger Berit Nordstrand til klikk.no.

Det er nu ikke første gang, at vi hører, at mørk chokolade er godt for helbredet.

I 2012 konkluderede et australsk studie, at de mørke godter kunne gavne helbredet på flere parametre og blandt andet forebygge hjertesygdomme hos mennesker.

Andre studier viste tilmed, at mørk chokolade kan være med til at sænke blodtrykket, og så er godterne endda med til at give en bedre fedtfordeling på kroppen.

Sponsoreret indhold