Kendte12. august 2020

Lady Gaga indrømmer: - Jeg er på medicin

Den pladeaktuelle 34-årige popstjerne afslører, at hun tager antipsykotisk medicin, fordi hun ”ikke altid kan kontrollere, hvad hendes hjerne gør”
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den farverige megastjerne Lady Gaga, med det borgerlige navn Stefani Joanne Angelina Germanotta, taler nu i et radiointerview åbent om sine mentale problemer, der stammer fra flere overgreb, hun var udsat for som 19-årig.

Gaga tager det antipsykotiske lægemiddel Olanzapine, som blandt andet bruges i behandlinger mod skizofreni.

Det fortæller hun til vært Zane Lowe i programmet Beats 1 på Apple Music, hvor hun desuden røber, at hendes mentale udfordringer er en del af temaet på hendes seneste udgivelse.

- Jeg skrev en sang til ”Chromatica”, som hedder ”911”, og den handler om det antipsykotiske medicin, som jeg tager. Det gør jeg, fordi jeg ikke altid er herre over, hvad min hjerne gør. Jeg tager medicin for at holde den proces tilbage, siger hun og tilføjer:

- Jeg ved, at jeg har mentale problemer, og de betyder nogle gange, at jeg ikke fungerer helt som jeg skal.

Voldtaget flere gange

Sidste år fortalte Lady Gaga i et interview med Oprah Winfrey til magasinet Elle, at hun som teenager blev udsat for massive traumer.

- Jeg blev voldtaget som 19-årig – gentagne gange. Jeg har PTSD. Jeg har kroniske smerter. Neuropatiske smerter forårsaget af de traumer opstår ugentligt. Jeg ser flere læger, og er på medicin af de grunde, fortalte hun.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/mega609042_001.jpg
 Foto: MEGA

Lady Gaga fortæller, at hun er stoppet med at ryge, og at hun desuden planlægger en periode uden alkohol.
(Foto: Mega)

- Jeg havde en psykotisk nedbrud på et tidspunkt, og det var en af de værste ting, som jeg har prøvet. Jeg skreg, da de sendte en psykiater ind til mig, jeg bad dem finde en ’rigtig læge’ i stedet, for jeg forstod ikke, hvad der skete, for hele min krop blev føleleseløs. Der blev jeg første gang beroliget med medicinen – olanzapine, lyder det fra Gaga.

Den verdensberømte sangerinde fortæller desuden, at hun har været bekymret under coronapandemien.

- Det viste sig at være en ekstra udfordring for mig – denne her supervirus. Jeg havde pludselig ikke lyst til at udgive albummet.

https://imgix.seoghoer.dk/mega598385_019.jpg
 Foto: MEGA

Gaga er sammen med Michael Polansky, som er investor og entreprenør.
(Foto: Mega)

For Gaga var det vigtigere at hjælpe verden med nogle flere konkrete ting, end med ny musik.

Udover at donere til velgørende formål, stod hun I spidsen for en global tv-begivenhed, hvor store stjerner som Taylor Swift, The Rolling Stones, Paul McCartney og Billie Eilish sang til fordel for kampen mod Covid-19.

Sponsoreret indhold