Kvindelige politikere underskriver MeToo-erklæring: Mette F. går ind i kampen

(Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest)

Den garvede ”X Factor”-vært Sofie Linde, 30, har sat godt gang i sexismedebatten, efter hun i slutningen af august på landsdækkende tv delte sine oplevelser om en tidligere DR-medarbejder, der forsøgte at presse hende til oralsex.

Siden da er flere kvinder i mediebranchen stået frem og fortalt deres historier - og i tidligere i dag kom det frem at over 500 læger ligeledes havde skrevet under på et brev, hvor de kræver et opgør med netop sexisme.

Men også kvindelige politikere er stået frem og har delt deres oplevelser med krænkelser og sexisme. Og nu melder selveste statsminister Mette Frederiksen (S) sig på banen.

Det fortæller hun blandt andet i et opslag på Instagram:

- Mere end 300 unge kvinder fortæller i dag om problemer i partierne med seksuelle krænkelser. Flere af historierne er voldsomme og rækker langt udover uskyldige komplimenter og flirteri. Samtidig siger mere end 500 kvindelige læger også fra i dag.

- Det er tydeligt, at der er brug for en kulturændring, skriver Mette Frederiksen blandt andet i sit opslag.

Derfor hyrer statsministeren nu et advokatfirma, der skal undersøge sexisme i Socialdemokratiet.

Det skriver Politiken.

Mette Frederiksen vil således forsøge at komme sexismekulturen til livs:

- Vi har ikke været gode nok til at skabe arbejdspladser med ligeværdige relationer. Det skal vi gøre noget ved. Og det begynder vi på nu, forklarer hun videre på Instagram.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close