Kendte14. februar 2023

Kunstner Poul Pava tjente millioner på sine streger: Sådan går det i dag

Poul Pava blev millionær på salget af sine karakteristiske malerier - i dag kæmper han for at få solgt noget som helst, mens han bor i sin campingvogn på Bornholm
Poul Pava besøgte Beijing i 2019, hvor han poserede foran et af sine værker (til højre) sammen med Peter Maae Jesend fra designetbrandet Aida.
Poul Pava (til højre) besøgte Beijing i 2019, hvor han poserede foran et af sine værker sammen med Peter Maae Jesend fra designbrandet Aida.
 Foto: Xinhua/Liu Ying/Ritzau Scanpix

I 2011 sad Poul Pava i Fisketorvet og skrev autografer med Pamela Anderson ved sin side, hvor over 200 fans var mødt op.

I dag fortæller han til Bornholms Tidene, at hans streger ikke længere er så populære, som de har været.

“Baywatch”-baben var dengang vild med kunstnerens streger, og da hun besøgte Danmark den sommer, hilste hun altså også på den danske kunstner, hvis værker hun glædeligt havde hængt op i sit Hollywood-hjem.

Poul Pava og Pamela
Den amerikanske skuespiller Pamela Anderson signerer brugskunst sammen med kunstner Poul Pava i Bahne på Fisketorvet i København i juli 2011.
 Foto: Krestine Havemann/Aller Media DK

Den nu 56-årige Pava var ikke til at skyde igennem dengang. Det var særligt hans samarbejde med porcelænsvirksomheden Aida, der fik sat ham på verdenskortet. I 2012 deltog han også i det DR-programmet “Kender du typen?”, hvor de viste rundt i hans hjem, der nær fik livstilseksperterne Christian Grau og Anne Glad til at tabe både næse og mund.

Om Pamela i dag stadig husker Pava vides ikke, men mange danskere virker til at have glemt alt om kunstnerens barnlige streg, som i sin tid gjorde ham til millionær.

Og den manglende interesse for hans kunstværker har altså gjort ondt på pengepungen. Det siger han til Bornholms Tidende, der har besøgt Poul Pava i hans campingvogn i den bornholmske by Hasle.

Poul Pava forklarer, at det var et projekt med en restaurant, bar og hotel på Laksetorvet i Rønne, der var skyld i et tab på fem til seks millioner.

Det var blandt andet de her kopper, der gjorde Poul Pava så populær.
Det var blandt andet de her kopper, der gjorde Poul Pava så populær.
 Foto: Xinhua/Liu Ying/Ritzau Scanpix

I sidste ende valgte Poul Pava at sælge alt han ejede, og betale det tilbage, som han skyldte. Men det betød altså også, at han mistede alt og nu bor i en campingvogn.

- Og jeg har knoklet hårdt og også tjent penge, men de seneste fem år har jeg altså også kun levet fire måneder af gangen. Det er, hvad jeg hele tiden har formået at sælge og sikre omsætning til at overskue, siger han til det lokale medie.

Poul Pava er aldrig rigtig blevet anerkendt som kunstner, men har af omveje måttet kæmpe sig til tops. Selvom han ikke er på toppen længere, så er han ikke stoppet med at kæmpe.

I øjeblikket kæmper han for at sprede budskabet om den gin, han har designet i samarbejde med “Wild Distillery Bornholm”, og som han forventer at sælge i omkring 400 butikker.

Poul Pava har tre børn med sin ekskone Kristina.

Sponsoreret indhold