Kendte14. oktober 2022

Krumme fortryder "Krummerne": Laus Høybye har ingen rettigheder

Laus Høybye er ærgerlig over sin "Krummerne"-kontrakt, for han får ingen penge, når filmene igen igen bliver sendt i tv
Laus Høybye får ikke en krone, når "Krummerne" genudsendes.
Laus Høybye får ikke en krone, når "Krummerne" genudsendes.
 Foto: Mikael Rieck

"Hvorfor går alle voksne rundt og ser ud, som om alting gør ondt?"

Sådan spurgte Laus Høybye i rollen som Krumme i 90'er-filmene om drengen og hans familie. Og i dag, hvor skuespilleren er 43, gør det rent faktisk ondt. I hvert fald er Laus Høybye træt af, at han fik så dårlig en aftale, dengang han medvirkede i "Krummerne".

– Da jeg som barn medvirkede i en række meget populære film, som sidenhen er blevet genudsendt et utal af gange, var der ikke rettigheder inkluderet i min kontrakt. Jeg har ikke fået en krone, når TV 2 til jul for 10. gang genudsendte en film, jeg medvirkede i for 30 år siden, skriver Laus Høybye, 43, i et længere rant på Instagram.

– Få ting har jeg fortrudt i mit liv, men at jeg ikke har haft rettigheder til mit eget arbejde, er en af dem, fortæller skuespilleren.

Laus Høybye i 1991.
Laus Høybye i 1991.
 Foto: All Over Press

Netop nu raser en konflikt mellem streamingtjenester og filmfolk, og det er grunden til, at Laus Høybye nu tager bladet for munden og afslører, hvor dårligt "Krummerne"-kontrakten har stillet ham.

– Der er fare for at alle skuespillere kan komme til at stå i den situation, hvis vi ikke passer på. Det vil være katastrofalt, advarer han.

Du kan læse hele Laus Høybyes opslag her:

Sponsoreret indhold