Kronprinsesse Victoria i fly-drama - så gjorde hun noget vildt

Kronprinsesse Victoria på besøg i Danmark i september 2019.

Kronprinsesse Victoria på besøg i Danmark i september 2019.

Foto: Hanne Juul

Kronprinsesse Victoria er vant til at flyve i privatfly, så hun kan rejse nemt og uforstyrret, men hun er ikke for fin til at flyve med et helt regulært rutefly med vi andre dødelige. 

Det viste den 42-årige kronprinsesse for alvor, da hun sammen med en lang række kongelige og statsoverhoveder fra hele Europa var i Polen mandag for at markere 75-året for befrielsen af koncentrationslejren Auschwitz.

Da kronprinsesse Victoria sammen med en delegation af Holocaust-overlevere og repræsentanter for det officielle Sverige skulle retur med to regeringsfly, var det ene fly defekt, og derfor var der kun ét fly, der kunne returnere til Sverige - og så var det, at Victoria gjorde noget helt særligt: 

- For at alle overlevende skulle kunne komme hjem, afstod kronprinsessen sit flysæde, fortæller det svenske kongehus' kommunikationschef Margareta Thorgren til Svensk Damtidning og tilføjer, at der var mange af kz-overleverne og deres ledsagere, der var meget taknemmelige for det.

- Men det havde været en lang dag for de overlevende, med meget stærke følelser, og de er ældre. Så kronprinsessen var bekymrede for dem og syntes, at det var en selvfølgelighed, at de skulle kunne komme hjem.

Derfor blev kronprinsessen ganske uventet nødt til at overnatte i Polen, og hun blev også nødt til at stå tidligt op:

- Hun fløj hjem med et almindeligt rutefly klokken fem i morges med skift i Warsawa, fortæller Margareta Thorgren til Svensk Damtidning

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close