Kendte24. marts 2023

Kronprins Frederiks ven i stor (s)kattepine

De to erhvervsprofiler René Sindlev og Kim Vibe-Petersen står til at skulle betale en gigantisk sum penge til SKAT, fordi de har leget i deres kæmpe-yacht uden at betale leje
René Sindlev til venstre og Kim-Vibe Petersen til højre.
René Sindlev til venstre og Kim-Vibe Petersen til højre.
 Foto: Ritzau / Scanpix / Skråfoto

Lyder Sindlev bekendt? René Sindlev er onkel til ingen ringere end influenceren Emili Sindlev, som for nyligt festede med selveste Miley Cyrus

Bill Gates og vores kommende konge Frederik - uden at betale en krone - har hygget sig i luksusyachten, som koster intet mindre end 1,75 millioner om ugen.

Har du også lyst til det, skal du både finde den helt tunge pung frem, men nok også lige vente, til der er styr på skattepapirerne hos den tidligere og nuværende ejer af yndigheden, som går ved navnet PARSIFAL III.

De hedder René Sindlev og Kim Vibe-Petersen, og den første er blevet milliardær gennem smykkefirmaet Pandora, og den anden har også en gigantisk formue efter stiftelsen af kaffevirksomheden Scanomat - og så er han i øvrigt gode venner med kongefamilien.

Kronprinsens ven er for alvor i skatte-knibe.
Kronprinsens ven er for alvor i skatte-knibe.
 Foto: Privat

Begge står ifølge InsideBusiness til at skulle betale en gigantisk sum penge i skat.

Smykke-Sindlev står til at skulle betale 88 millioner kroner, og kaffe-Kim står til at skulle betale et trecifret millionbeløb, som mediet ikke kommer nærmere.

PARSIFAL III

Og hvordan er det så endt her?

Det hele startede med, at René Sindlev tilbage i 2011 købte halvdelen af den ekstravagante yacht for intet mindre end 135 millioner kroner. Han købte sin andel af Kim Vibe-Petersen, som indtil da ejede hele båden.

Tre år senere lagde Sindlev sag an mod kongevennen Kim, fordi førstnævnte mente, han havde betalt for meget.

Helt præcist mente han, båden var vurderet 65 millioner for meget.

Der blev sat en dygtig Deloitte-revisor på sagen, som endte ud i, at båden mistede 32,5 millioner kroner i værdi. Halvdelen af det krav, Sindlev egentlig stillede.

Bølgerne gik højt, og det spændte forhold sluttede i 2020, hvor Kim Vibe-Petersen købte René Sindlev ud af båden.

Siden har SKAT tjekket papirerne og fundet ud af, at båden er blevet brugt privat - uden SKAT har vidst det.

Og det er derfor, de begge nu står til at skulle betale kæmpebeløb til SKAT.

Sponsoreret indhold