Kendte 24. marts 2020

Kronprins Frederik om OL-udskydelse: En utrolig trist dag

Det er en forstående, men ærgerlig kronprins der nu reagerer på beslutningen om at udskyde OL til næste år på baggrund af coronaudbruddet
(Foto: Lars H. Laursen)

Kronprinsen kalder den store beslutning om at udskyde de olympiske lege for både "historisk" og "trist". 

Det skriver DR, der tirsdag har talt med Kronprins Frederik, efter det officielt blev bekræftet, at OL der skulle have været afholdt i Tokyo til sommer, er udskudt til næste år. 

- Det er en utrolig trist dag for atleterne og hele eliteidrætten som havde forberedt sig til verdens største sportsbegivenhed, fortæller han til DR Nyheder. 

Uforsvarligt at gennemføre

Frederik, der selv er det ene af to danske IOC-medlemmer, kalder den historiske beslutning tung for arrangørerne, men fortæller i samme omgang, at grundlaget for beslutningen jo er ganske klar og tydelig. 

- Men verden står i en ekstraordinær situation, som ingen havde forudset for bare en måned siden. I dag er det klart for alle, at det ville være uforsvarligt at gennemføre OL til sommer, siger han. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Beslutningen om af udskyde de olympiske lege blev offentliggjort tirsdag, da præsidenten for den internationale olympiske komité (IOC), Thomas Bach, mødtes med Japans premierminister Abe Shinzo.

Det er endnu ikke lagt fast præcist hvornår OL 2020 skal afholdes, men det står dog klart, at det bliver i første halvdel af 2021. 

Sponsoreret indhold