Kendte 7. januar

Kristian Jensen blev rasende over omstridt fødselsdagsportræt

Den tidligere venstreløve Kristian Jensen tager bladet fra munden og taler ud om "stærkt fornedrende" portræt af hustruen Pernille Rosendahl
Kristian Jensen og Pernille Rosendahl
Kristian Jensen langer ud efter medie, som bragte et "fornedrende" fødselsdagsportræt af hans hustru Pernille Rosendahl i anledning af hendes 50-års fødselsdag.
(Foto: Martin Høien)

I marts sidste år rundede Pernille Rosendahl det skarpe hjørne, da hun fyldte 50 år.

I den forbindelse bragte mange af landets medier store portrætter af Swan Lee-skønheden. Et af portrætterne vakte betragteligt mere opsigt end alle de andre.

Nemlig portrættet i Politiken.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Avisen blev beskyldt for sexisme af Pernilles søster filminstruktør Christina Rosendahl.

Nu tager Pernilles mand Kristian Jensen bladet fra munden i Ekstra Bladets podcast ”Q og co.”, hvor han raser over portrættet.

- Det var stærkt ubehageligt. Det er jo så fornedrende, når folk bliver fremhævet på grund af deres ægtefæller i stedet for deres indsats, siger den tidligere venstreløve, som mener, avisen skøjtede henover hustruens mangeårige musikkarriere og ikke mindst hendes hårde arbejdsindsats.

- Det blev negligeret. Til gengæld blev det fremhævet, hvem hun var kærester med. Det er da en fornedrende måde at behandle en fremragende kunstner på, tilføjer han.

Han afslører også, at det tog hårdt på Pernille at blive portrætteret på den måde.

På spørgsmålet om, hvor ked af det Pernille blev over at læse de kritiserede ord om sig selv i avisen, lyder svaret:

- Ekstremt ked af det.

Og hun var ikke den eneste, der blev påvirket af fødselsdagsportrættet. Også Kristian Jensen blev tung om hjertet, da han læste Politiken i marts sidste år.

- Meget ked af det og rasende, så jeg blev nødt til at holde mig ude af den debat. Fordi ellers ville der være ord, som ville være svært at tage i sig igen, lyder det fra Kristian Jensen.

Sponsoreret indhold