Kendte10. juli 2020

Kriseramt flyselskab jubler: Vi overlever

Sunclass Airlines har god grund til at juble. Flyselskabet har netop meddelt sine medarbejdere, at de snart kan trække i uniformen igen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200701-142256-2-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Den danske direktør for Sunclass Airlines, Torben Østergaard, kunne fredag meddele, at flyselskabet er kommet igennem coronakrisen og nu er klar til at genoptage rejser til danskernes favoritcharterdestinationer.

Det bekræfter kommunikationschef hos Sunclass Airlines Lisbeth Nedergaard over for SE og HØR.

- Vi er simpelthen så glade for at sige, at vores første Spies-fly til Mallorca letter den 25. juli. Vi er simpelthen så glade for, at nu kan vi gøre det, vi er gode til og sende folk ud at rejse igen, siger hun.

Flyselskabet har annulleret omkring 50.000 rejser, siden statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede landet ned 11. marts, og det har naturligvis haft store økonomiske konsekvenser for Sunclass Airlines og Spies rejser, der sidste år blev købt af den norske milliardær Petter Stordalen.

- Det er jo klart, at vi efter fire måneder har en økonomisk udfordring, og det betyder, at vi kommer til at tilpasse os den nye virkelighed, lyder det fra Lisbeth Nedergaard, der ikke vil svare på, om den nye virkelighed inkluderer potentielle fyringer for de i alt 2.300 ansatte, der arbejder i Spies-gruppen.

- Vi sidder med den store krystalkugle lige nu, og den virker ikke særlig godt, for vi har aldrig nogensinde været i den her situation før.

- Vi aner ikke, hvad vinteren bringer, men vi ved, at vi vil gøre alt, hvad vi kan for at gøre det så godt som muligt, men det afhænger af, hvor mange mennesker der skal ud at rejse.

https://imgix.seoghoer.dk/20191031-180735-l-1920x1279we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

De danske medarbejdere hos Spies Rejser hilser på Petter Stordalen, der i oktober 2019 købte 40 procent af rejsegruppen. (Foto: Ritzau Scanpix)

Nedlukningen af flyrejser har kostet selskabet flere hundrede millioner kroner, og det bliver dyrere endnu, da der fortsat er mange rejsende, der mangler at få udbetalt penge for aflyste afgange.

- Vi er enormt pressede på at få tilbagebetalt og genstartet samtidig, lyder det fra Lisbeth Nedergaard, der understreger, at man arbejder på højtryk for at enderne til at mødes.

nye corona-rutiner ombord

Når Sunclass Airlines om ganske få uger genoptager sin plads i flytrafikken, bliver det med en række vigtige forbehold. Selskabet har blandt andet valgt kun at udbyde en række af de mest populære rejsedestinationer til at starte med, som inkluderer Mallorca, Kreta og Rhodos.

En masse nye rutiner skal desuden implementeres, så det er lettere for passagererne at holde afstand til hinanden. Håndsprit og nye toiletregler bliver også en del af flyturen for de rejsende, og megen fleksibilitet bliver det ikke til.

Hos Sunclass Airlines tror man dog ikke, at det bliver et problem for hverken kabinepersonalet eller for passagererne at overholde.

- Corona er ikke væk endnu, og vi skal stadig passe godt på hinanden. Du skal have mundbind på undervejs. Du må gerne tage det af, når du spiser og drikker, men som udgangspunkt er det med mundbind.

https://imgix.seoghoer.dk/20200615-081323-l-1920x1279we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Senere på måneden kommer der igen gang i flytrafikken for de danske charterturister. (Foto: Ritzau Scanpix)

NORSK TOPCHEF: JEG SÆLGER ALDRIG

Den norske milliardær, Petter Stordalen, har været helt klar i spyttet over for sin kommunikationschef, når det kommer til rejseselskabets overlevelse.

- Hans udmelding er krystalklar: "Jeg har købt Spies, og jeg sælger det aldrig", siger Lisbeth Nedergaard, der onsdag mødte sin topchef til åbningen af hotel Villa Copenhagen i den gamle Centralpostbygning nær Københavns Hovedbanegård. En bygning, der har kostet den excentriske forretningsmand mere end 900 millioner kroner bare at købe.

Virksomhederne i Spies-gruppen har i alt 2300 ansatte i henholdsvis Spies, Ving, Tjäreborg og det forhenværende Thomas Cook Airlines Scandinavia, der altså nu går under navnet Sunclass Airlines. Charterflyselskabet er en del af Nordic Leasure Travel Group, der inkluderer Spies i Danmark, Ving i Sverige og Norge og Tjäreborg i Finland.

Lisbeth Nedergaard bekræfter, at en del af personalet har accepteret en lønnedgang i forbindelse med genoplivningen af flyrejserne.

Sponsoreret indhold