Kendte2. marts 2022

Journalist bryder grædende sammen under liveudsendelse

Journalisten Rasmus Lund blev yderst påvirket, da han tirsdag skulle rapportere om krigen i Ukraine
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Puha, jeg bliver ked af det nu.

Sådan kunne man høre journalisten Rasmus Lund sige, kort før han tirsdag brød grædende sammen under en liveudsendelse for Radio4-programmet "Missionen".

Rasmus Lund var i forbindelse med indslaget draget til den sønderjyske by Gram, hvor han blandt andet har talt med ukrainske Maria, som arbejder på Gram Slot.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/rasmus_1_of_15_0.jpg

Rasmus Lund, journalist Radio4. Foto: Radio4

Maria, der kom til Danmark fra sit hjemland for fire år siden, fortæller i indslaget blandt andet om sine familiemedlemmer, der stadig befinder sig Ukraine.

Efter interviewet bliver Maria dog ringet op af sin bror, der også bor i Danmark, som fortæller hende, at han nu vil rejse hjem for at kæmpe for sit land, hvilket får hende til at bryde grædende sammen.

Og det er altså her, det går galt for journalisten Rasmus Lund, som forståeligt nok bliver yderst berørt af situationen.

Da han skal melde tilbage til Radio4-studiet, begynder han derfor selv at bryde ud i gråd.

- Nu bliver jeg sgu selv påvirket. Undskyld, hulker han i indslaget, som kan høres herunder.

Ekstra Bladet har i kølvandet på indslaget talt med Rasmus Lund, som til avisen sætter lidt ord på hans mindre sammenbrud for åben mikrofon.

Han fortæller, at det ramte ham hårdt at se ukrainske Maria blive ligblev, fordi hendes bror netop havde fortalt hende, at han vil drage i krig.

- Så stod jeg der og endte med at spørge, om jeg måtte give hende en krammer, og det gjorde vi så, siger han og fortsætter:

- Hun begyndte at græde, og så skulle jeg på live igen, men da jeg skulle genfortælle øjeblikket, ramlede det bare for mig.

Sponsoreret indhold