Komikeren Geo ramt af trusler og chikane før show: Modtog forfærdeligt billede

Geo blev chikaneret af sin far helt frem til 2015, da faren døde. Sidste gang han så ham, var i landsretten, hvor faren ankede en fængselsdom for overtrædelse af sønnen tilhold

Geo blev chikaneret af sin far helt frem til 2015, da faren døde. Sidste gang han så ham, var i landsretten, hvor faren ankede en fængselsdom for overtrædelse af sønnen tilhold

Foto: Kaspar Wenstrup

Standupkomiker Geo – med det borgerlige navn Christian Geo Heltboe – skal til foråret landet rundt med sin nyeste onemanshow.

Men nogle ubehagelige beskeder er nu begyndt at fylde i hans indbakke.  

Det fortæller han til DR.

45-årige Geo har gennem de seneste år været ærlig omkring sit forhold til faren, som mildest talt har været problematisk. I podcasten ”Kan man tilgive en psykopat” beretter han om omfattende chikane fra faren, der af venner bare blev kaldt ”Heltboe” – som endte med et polititilhold, før faren dør i 2015.

Også showet til foråret kommer til at handle om forholdet til hans far. 

Modtog forfærdeligt billede

Men selvom Heltboe har været død i fem år, får komikeren nu henvendelser fra folk, der ønsker at true og chikanere ham på samme måde, som hans nu afdøde far gjorde det.

Der er særligt én bestemt besked, som gav Geo et ordentlig sug i maven, og som han kalder for ”forfærdelig”.

- Der er flere, der har skrevet, at det er mig, der er en psykopat. Men så kom der også en besked med et foto i går. Den var fra en, der havde været inde på Ticketmaster, trykket på et sæde i Bremen, for at vise hvor personen ville sidde, og skrevet: "Jeg kommer i Heltboes ånd", fortæller Geo til DR, før han fortsætter:

- Jeg tænker da, at vedkommende vil komme ind og chikanere mig under mit show, som min far så tit gjorde. Og han har altså været død i fem år nu!

De ubehagelige beskeder kommer ifølge Geo med høj sandsynlighed fra bekendte af den afdøde far - en flok, som han kalder "støttevennerne".  

Brød tilhold og dukkede op til shows

Geo har ofte fortalt, hvordan det har været at vokse op med en far, der havde en sindslidelse, samt hvordan han gennem hele Geo's voksenliv er dukket op på dørtrin og på scenekanter for at overraske sin søn.

Som eksempelvis i Bremen i 2014, hvor han var på turné med sit show 'Kemo og comedy'. Her dukkede faderen pludselig dukkede op for at råbe af Geo, før han blev hentet af politiet.

Geos far nåede efter midten af 00’erne at bryde sønnens polititilhold 32 gange.  

Den garvede standupper frygter nu, at hans fars venner vil fortsætte chikanen fra der, hvor Heltboe ikke kunne troppe op længere, når der er premiere på "Søn af en psykopat" til næste år.  

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close