Komiker Norm Macdonald død efter hemmeligholdt kræftsygdom

Canadiske Norm Macdonald har fået seere til at grine siden 90\'erne

Canadiske Norm Macdonald har fået seere til at grine siden 90'erne

Foto: MEGA

Tirsdag skriver filmmediet Deadline, at den 61-årige komiker Norm Macdonald er afgået ved døden.

Macdonald, der i flere år har befundet sig sikkert i rækken af de mest indflydelsesrige medvirkende i det amerikanske ugeshow ”Saturday Night Live”, har været syg af kræft i næsten et årti.

Sygdommen der skulle blive hans skæbne, er der dog ingen af hans trofaste fans såvel som venner og familie, der har kendt til. Ifølge hans ven og partner Lori Jo Hoekstra, der var sammen med Norm på dødslejet, var han fast besluttet på at holde sin sygdom hemmelig i al den tid.

Macdonalds død er bekræftet af hans agentbureau Brillstein Entertainment.

- Han var mest af alt stolt af sit komiske arbejde, fortæller Hoekstra.

- Diagnosen skulle ikke påvirke den måde, hans publikum eller hans pårørende så ham på. Norm var ren komik. Han skrev jokes, der skulle komme bag på en. De skulle aldrig lefle. Han leflede aldrig. Og han vil blive frygteligt savnet.

Kom med Ny stil

Den 61-årige komiker blev født i Quebec i 1959, og startede karrieren på canadiske comedy-klubber. Efter at have deltaget i talentprogrammet ”Star Search” i 1990 fik han sig sit første job som manuskriptforfatter på ”The Dennis Miller Show”.

Ikke engang alle hans venner eller nærmeste familie fik besked om den kræftsygdom, som Macdonald kæmpede med i næsten ti år. Her er han fotograferet i 2017. (Foto: MEGA)

Mellem 1993 og 1998 var han en fast del af castet på det ikoniske ”Saturday Night Live”, hvor han gjorde størst indtryk som vært for segmentet ”Weekend Update”. Her var han ansvarlig for at bringe indslagene fra klassisk falden-på-halen-humor over til den spiddende politiske satire, som vi kender fra showet i dag.

Efter et kontroversielt farvel til ”SNL” (blandt andet på grund af de politiske jokes) skabte han sin egen sitcom, der fik navnet The Norm Show, som blev sendt fra 1999 til 2001.

Macdonalds har desuden skrevet for Roseanne Barrs sitcom ”Roseanne” i en enkelt sæson.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close