Kendte13. september 2020

Komiker Michael Schøt blander sig i sexismedebat: - Jeg er 0% overrasket

I et længere opslag på facebook beskriver komikeren de oplevelser, han havde bag kulisserne på en tv-produktion for bare et år siden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20170825_tsl_stand_up-revy-folk_0007.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Det pibler i øjeblikket frem med vidnesbyrd, oplevelser og erfaringer med krænkende adfærd, grov tone og nedladende kommentarer i mediebranchen.

Det sker efter Sofie Lindes budskaber ved ”ZULU Comedy Galla” fik opbakning fra i alt 1615 af hendes kvindelige kollegaer i et offentligt støttebrev.

Og nu melder en mandlig komiker – dog med mange års erfaring i tv-branchen – sig i koret.

Det sker i et opslag på facebook, hvor satirikeren med det ugentlige program det sociale medie, ”Schøts’ Ugetale”, Michael Schøt, åbner op for posen.

I sin indledning kritiserer han en meget stor interesse og fokus på udseende, som han oplevede under optagelser til en såkaldt ”dummy”, altså en prøve på et potentielt tv-format.

Hans kvindelige chef og ditto produktionsleder havde ifølge Schøt ”lige så meget fokus på hans hår, som på indholdet af programmet.”

”Jeg kan slet ikke forestille mig, hvilke kameler professionelle, kvindelige tv-journalister må sluge,” skriver han.

fornemmelsen af Hånd på lår

I forbindelse med hans casting til programmet, fortæller Michael Schøt, at han skulle arbejde sammen med en ”ekstremt dygtig og rutineret” tv-værtinde.

Dog oplevede han endnu en gang, hvor fokus blev flyttet væk fra indholdet.

”Men i dagens forberedelser får jeg at vide, at vi skal testes sammen, fordi vi ligner et godt par. Vi er nogen, hvor mændene kigger på hende og tænker “hende vil jeg gerne knalde” og kvinderne kigger på mig og tænker “ham kunne jeg godt knalde”. Jeg får specifikt at vide, at det er vigtigt at jeg kigger på hende under programmet, som om jeg er lidt forelsket i hende. Den her sætning bliver sagt, direkte citat: “Man må som seer godt få fornemmelsen af at du hele tiden har hånden på hendes lår nede under bordet”.”

Den 40-årige stand up-komiker og tekstforfatter understreger, at han aldrig makkede ret, men forsøgte at fastholde sin egen stil, ligesom han fremhæver, at hans oplevelser i tv-branchen er ganske nye.

”Det her var ikke engang i 00’erne. Det var sidste år. 2019.”

Flere tv-værter, primært kvinder, har siden Sofie Lindes optræden som vært ved ZULU Comedy Galla delt deres oplevelser med sexisme og chikane i mediebranchen.

Herunder blandt andre TV2’s nyhedsvært Ditte Haue, der i sin tid som praktikant fik at vide af en ældre kollega, at hun var ”sådan én man godt gider bolle.”

Michael Schøt runder sit opslag af med at understrege, at denne debat og de mange oplevelser slet ikke kommer bag på ham.

”Jeg må melde at jeg er 0% overrasket over antallet af kvinder i mediebranchen der har været udsat for sexchikane.”

Opslaget har i skrivende stund modtaget 3,3 tusinde likes, mens det er blevet delt mere end 250 gange.

Sponsoreret indhold