Kendte4. juli 2022

Kokkenes brushoved hædret: To stjerner til Wassim

Aarhus-restauranten Frederikshøj landede mandag aften sin anden Michelin-stjerne
Wassim Hallal fra Frederikshøj
Wassim Hallal er mesteren bag Frederikshøj i Aarhus, som velhavende og folk med smagsløgene det helt rigtige sted gerne rejser efter.
 Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Restauranten Frederikshøj, der ligger i Aarhus, har modtaget sin anden michelinstjerne ved michelinuddelingen i Stavanger i Norge mandag aften.

Frederikshøj modtog sin første stjerne i 2020.

– Jeg vil bare sige tak til Michelinguiden og til holdet derhjemme, siger køkkenchef Wassim Hallal.

Mesterkokken fik i dag også mentorprisen for i "årevis at have været en inspiration for unge kokke".

Der var også førstegangshæder til to danske restauranter.

Nemlig til to nyåbnede restauranter på Sjælland.

Det betyder stjernerne

En stjerne: Rigtig god i sin kategori

To stjerner: En omvej værd

Tre stjerner: Værd at rejse efter

Både restaurant Mota, der ligger i Nykøbing Sjælland, og restaurant Jatak, der ligger på Nørrebro i København, modtog hver en michelinstjerne ved dette års michelinuddeling mandag aften i Stavanger i Norge.

Her er de danske stjerner

3 stjerner:

Geranium, København

Noma, København

To stjerner:

Alchemist, København

AOC, København

Frederikshøj, Aarhus - ny i 2022, tidligere en stjerne

Henne Kirkeby Kro, Henne

Jordnær, Gentofte

Kadeau, København

Koks, Færøerne

Kong Hans Kælder, København

En stjerne:

Alouette, København

Domestic, Aarhus

Dragsholm Slot Gourmet, Hørve

Formel B, København

Frederiksminde, Præstø

Gastromé, Aarhus

Jatak, København - ny i 2022

Kadeau Bornholm, Bornholm

Kiin Kiin, København

Kokkeriet, København

Lyst, Vejle

Marchal, København

MeMu, Vejle

Mota, Nykøbing Sjælland - ny i 2022

Substans, Aarhus

Syttende, Sønderborg

Søllerød Kro, Holte

The Samuel, Hellerup.

Ti Trin ned, Fredericia

Kilde: Michelin Guiden

Derudover har flere andre skandinaviske restauranter også modtaget deres første michelinstjerner mandag aften.

Det gælder blandt andet Hot Shop og Schlägergården, der begge ligger i Oslo, og restaurant Nour og Asam / Albin i Sverige.

Også restaurant Knystaforsen i Halland i Sverige, der har en dansk kok, nemlig Nicolai Tram, har modtaget sin første michelinstjerne.

I alt 11 nye restauranter i de skandinaviske lande har modtaget en michelinstjerne mandag aften.

Hædret efter få måneder

To nyåbnede restauranter på Sjælland har mandag aften høstet stor ros i form af deres første michelinstjerner.

Således har både restauranten Mota, der ligger i Nykøbing Sjælland, og restaurant Jatak, der ligger på Nørrebro i København, hver modtaget en michelinstjerne ved dette års michelinuddeling mandag aften i Stavanger i Norge.

Motas chefkok, der tidligere har arbejdet på Dragsholm Slot, siger fra scenen i Stavanger, at han nyder at arbejde på Mota og er selvsagt meget glad at kunne veksle sit arbejde til en michelinstjerne.

- Det er fantastisk efter kun at have holdt åbent i fem måneder. Jeg er virkelig, virkelig glad, siger han.

Ligesom Mota har restaurant Jatak ikke haft åbent i mange måneder, før den mandag aften ligeledes har modtaget en michelinstjerne.

Jatak var en af de restauranter, flere madanmeldere har spået som nye michelinrestauranter.

Jatak drives af chefkok Jonathan Tams, som har arbejdet i 13 år i køkkenet på henholdsvis Noma og den nu lukkede restaurant Relæ, der også havde en michelinstjerne.

- Jeg tror, det vigtigste, man lærer, er, at præstationer kun er mulige på grund af folkene omkring dig. Sara, som også er min livspartner, har hjulpet mig med at opnå det.

- Vi åbnede i januar og hver dag har folk fundet en måde at blive bedre på, siger Jonathan Tams fra scenen mandag aften.

Derudover har flere andre skandinaviske restauranter også modtaget deres første michelinstjerner mandag aften.

Sponsoreret indhold