Kendte19. juli 2017

Købte kopitaske på ferie - endte med bøde på 75.000 kroner

En svensk skolelærerinde endte med en bøde på svimlende 75.000 kroner, efter at hun købte en falsk mærkevaretaske under en ferie
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kopi.jpg
 (Foto: All Over)

Der er formentlig tusindvis af danskere, der hvert år gør et godt ”kup” og køber en billig kopi-taske på ferien.

Men der er bestemt mange tusinde grunde til, hvorfor du bør tænke dig om, inden at du hiver småsedlerne op af lommen og kaster penge efter en kopivare.

For det kan nemlig koste dig en ganske betragtelig bøde, hvis du mellemlander i et land med strenge love mod kopivarer.

Her risikerer du nemlig store bøder, hvis du er i besiddelse af kopivarer, selv om du kun skal være i lufthavnen i kort tid.

Værst gik det ud over en skolelærerinde fra Sverige, der endte med en bøde på svimlende 10.000 euro - 75.000 kroner - for at være i besiddelse af en kopi af en designertaske, som hun havde købt under en ferie.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kopi.jpg
 (Foto: All Over)

Mange danskere lader sig nok friste af de billige kopitasker på ferien, men der er god grund til at tænke sig om, før at man køber en kopivare. Foto: All Over

Det er det svenske forbrugerråd – Konsument Europa – der kommer med advarslen.

Mange svenskere – og formentlig også danskere – er ikke klar over, at du risikerer store bøder, hvis du mellemlander i et land med strenge love mod kopivarer, og du er i besiddelse af en uoriginal vare.

Særlig Italien og Frankrig slår hårdt ned på kopivarer, siger Jolanda Girzl fra Konsument Europa til TT.

Det svenske forbrugerråd nævner også et andet eksempel, hvor en svensk skoleklasse fik en bøde på 3.000 euro – svarende til cirka 22.000 danske kroner – for at have hjembragt falske bælter og falske solbriller.

Også det danske Forbrugerråd opfordrer danskerne til at være varsomme, når de handler på ferien.

- Du bør sætte dig grundigt ind i reglerne i de lande, du skal besøge eller rejse igennem, inden du tager afsted, siger Benedicte Federspiel til MX.dk.

Sponsoreret indhold