Kendte 20. april 2022

"Klodset" og "skuffende": Susanne Biers nye serie sables ned af udenlandske anmeldere

Det er ikke ligefrem en varm modtagelse, som den prisvindende danske instruktør modtager med sit nyeste bud på en storstilet tv-serie "The First Lady"
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et ganske sparsomt antal hjerter og stjerner over stort set hele linjen.

Det er, hvad 62-årige Susanne Bier må tage sig til takke med, efter anmelderne – både herhjemme og internationalt – har fældet dom over Paramount+-serien ”The First Lady” med en perlerække af store skuespillere på rollelisten.

Det er især de udenlandske seriekritikere, der er hårde ved den imødesete serie om de amerikanske førstedamer: Michelle Obama, Eleanor Roosevelt og Betty Ford.

Klodset og skuffende

BBCs anmelder, Caryn James, kalder showet for ”klodset”, mens hun ærgrer sig over, at selve afviklingen af historien ”ikke lever op til det stjernespækkede cast”.

Ovre hos filmmediet Decider kalder Meghan O’ Keefe ”The First Lady” for forbløffende – primært fordi den ifølge hende burde virke perfekt på papiret – med stjerner som Michelle Pfieffer Viola Davis og Gillian Anderson som bærende hovedroller - hvorefter den så skuffer fælt i udførslen.

The Guardians Adrian Horton går så langt som at kalde den for en ”tredjerangs skuffelse”, som falder fladt til jorden.

høje forventninger

Forventningerne har både i udlandet og herhjemme været tårnhøje undervejs i tilblivelsen og op til premieren på ”The First Lady” – især fordi Susanne Biers seneste internationale projekt ”The Undoing” høstede stor ros, og gik sin sejrsgang på streamingtjenesten HBO.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Hanne Juul

Susanne Bier til gallapremiere på sin nyeste serie "The First Lady", som ikke ligefrem er blevet vel modtaget af internationale anmeldere. (Foto: Hanne Juul)

Danske Susanne Bier – der som bekendt hev en Oscar-statuette med hjem til lille Danmark i 2011 – har i løbet af de seneste år fået lov til at lege med de helt store. Derfor var anmeldere også særligt forventningsfulde op til premieren på ”The First Lady”, men det svulstige cast med de mange a-navne er tilsyneladende med til at punktere glæden.

Entertainment Weeklys Kristin Baldwin kalder for eksempel Bier-serien om de amerikanske førstedamer for ”et sørgeligt spild af de tre vidunderlige skuespillerinder”.

Selvom det kan lyde ganske underholdende og energisk, at Susanne Bier og Showtimes portræt af de tre førstedamer springer mellem deres respektive tidslinjer, med hver deres flashbacks, så liver den alligevel af flere beskyldt for at være en kedelig omgang flad historiefortælling.

EW advarer blandt andet om, at vi ikke kommer dybere i de tre kvinders historie, end hvad man gør, hvis man læser deres Wikipedia-side.

Sponsoreret indhold