Kendte29. marts 2018

Kirsten blev erklæret død - nu forsøger hun at genoplive sig selv

Kirsten Kristensen fra Varde overlevede en slem omgang lungebetændelse, men det var ikke, hvad der blev noteret, da hun i begyndelsen af marts forlod Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Nu forsøger den 69-årige kvinde at genoplive sig selv – for både pension, bank, atp, skat, pas og kørekort er lukket ned
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sydvestjysk_sygehus.jpg
 (Foto: Scanpix)

En lungebetændelse er ikke noget, man skal spøge med. Den kan potentielt blive farlig, og du kan ende med at dø af den. Men du kan også overleve.

Det sidste – altså overleve – var heldigvis, hvad der skete for Kirsten Kristensen fra Varde, da hun blev ramt af sygdommen tidligere på året.

Men desværre var det ikke, hvad der blev noteret i hendes papirer, da hun i begyndelsen af marts forlod Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Sygehuset havde nemlig ved en fejl erklæret den 69-årige kvinde fra Varde død, og så begyndte balladen ellers.

Det skriver DR.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sydvestjysk_sygehus.jpg
 (Foto: Scanpix)

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg kom ved en fejl til at erklære 69-årige Kirsten Kristensen død, selv om hun heldigvis var lyslevende. Foto: Scanpix

Først modtog familien et brev fra CODAN, der kondolerede med ”dødsfaldet”.

- ”Vi har fået at vide, at Kirsten Kristensen er afgået ved døden”, stod der i brevet.

- I første omgang grinede jeg. Man får sort på hvidt, at man er død. Men jeg er her sgu da, siger Kirsten Kristensen i et interview med DR, mens hun niver sig i armen.

Men grinet stivnede snart. For Kirsten Kristensen ”dødsfald” betød nemlig, at hun blev slettet fra systemerne, og både pension, bank, atp, skat, pas og kørekort blev lukket ned. Og det har vist sig at være en overordentlig svær opgave at genoplive sig selv, fortæller hun til Kristen Kristensen til DR:

- Jeg har været meget igennem, men det det her har knækket mig. Jeg er ikke sur på lægen. Slet ikke. Det er menneskeligt at fejle. Det er mere det, at man bare ved et tryk er ude af systemet og væk, siger hun til DR.

Sydvestjysk Sygehus har erkendt, at man begik en fejl, da man erklærede den lyslevende Kirsten Kristensen død, da hun forlod hospitalet tilbage i begyndelsen af marts.

Sponsoreret indhold