Kendte22. november 2021

Kendte kvinder står frem i ny dokumentar: Det er vores frygt

12 danske kvinder giver deres vidnesbyrd i dokumentarfilmene “Alle Kvinders Frygt”, der på Discovery+ bliver sendt over to programmer. Her fortæller de om deres oplevelser med overgreb og utryghed i det offentlige rum
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Måske har du oplevet at gå i mørke gader, og så føle dig så utryg, at det virkede som en god idé at gribe fat om nøglerne nede i lommen. Måske gik du og spekulerede over, hvordan du ville kunne forsvare dig selv, hvis du blev overfaldet.

Og den følelse er du bestemt ikke alene med.

66 procent af alle danske kvinder svarer, at de er bekymrede for netop dette, når de færdes alene i byen om aftenen. Samtidig er der 68 procent af alle kvinder, som helt undgår at færdes alene i byen, når det er mørkt.

Sådan lyder den skæve statistik, når den præsenteres i programmerne ”Alle Kvinders Frygt”, der sendes på Discovery+ i denne uge.

Her medvirker også 12 kendte danske kvinder, der alle har oplevelser med utryghed, krænkelser eller overfald.

Sammen stiller de spørgsmålet: Hvorfor er det kvinderne, der har et problem, når det offentlige rum tilhører os alle?

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/alle-kvinders-frygt_619b636f297ad.jpg
 Foto: Discovery Networks Danmark

Det første program kan ses fra onsdag den 24. novmeber. (Foto: Discovery Networks Danmark)

Slag og spark

En af de medvirkende, radiovært Ditte Okman, var bare 16 år gammel, da hun blev overfaldet på vej hjem fra en aften i byen. Hun var ”heldig” og slap med slag og spark fra en overfaldsmand, der kun en uge senere gik over til at true sine efterfølgende ofre med en kniv og gennemføre flere fuldbyrdede voldtægter, inden at han blev fanget.

Skuespiller Anne Sofie Espersen fortæller, at hun var på café med sine klassekammerater i 1.g, da fire unge mænd tvang hende ind i en port, holdt hende fast og forgreb sig på hende.

Det foregik kun få meter fra det øvrige liv på gaden, men ingen greb ind, før hendes kæreste dukkede op. Skyld og skam fik hende til at gemme overfaldet langt væk indtil den dag, hvor hendes egen datter, der også medvirker i ”Alle Kvinders Frygt”, var gammel nok til at færdes alene på gaden.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/untitled_-_2021-11-22t101648.091.png
 Foto: Krestine Havemann, Lars H. Laursen, Kaspar Wenstrup

Tre af de 12 kvinder, der fortæller ærligt om frygten for at gå alene på gaden, efter mørket er faldet på. (Foto: Krestine Havemann, Lars H. Laursen, Kaspar Wenstrup)

Derudover hører vi undervejs i programmerne historier fra debattør Louise ”Twerk Queen” Kjølsen, kommunikationschef Anna Thygesen, radiovært Sanne Gottlieb, Heartbeats-iværksætter Le Gammeltoft, sangerinde og tidligere ”X Factor”-deltager Tanne Balcells, eventyrer og dikretør Bettina Aller, bokser Sarah Mahfoud, tv-vært Sara Maria Franch-Mærkedahl og diamantdatter Thalia Pitzner.

De to afsnit af ”Alle Kvinders Frygt” kan ses på Discovery+ og Kanal 5 den 24. november og den 1. december.

Sponsoreret indhold