Kendte24. august 2020

Kendte hylder Ulla Pia: - Det var godt, hun fik fred

En af dansk popmusiks allerstørste er afgået ved døden. Ulla Pia led af en alvorlig kræftsygdom og døde i weekenden i en alder af 75 år
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter længere tids sygdom afgik en af dansktoppens allerstørste sangerinder Ulla Pia i weekenden. Hun blev 75 år gammel.

Nu mindes hendes syngende kollegaer den folkekære sangerinde.

Keld Heick, 74 år:

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2020-08-24_kl._11.22.39.png

Foto: Søren Lambert

  • - Hun var skind og ben til sidst, og hun havde det ikke godt. Så det var godt, hun fik fred. Hun havde haft det rigtig skidt i lang tid, siger hendes kollega Keld Heick til SE og HØR.

  • - Jeg husker Ulla som verdens bedste ven og en kollega. Og hun sagde altid tingene ligeud, og hvis man ikke kunne lide det, var det bare ærgerligt. Hun var ærlig, og hun var en humørbombe. Vi havde hende med i vores musikerbus, når vi kørte rundt, og det var altså nogle skægge ture. Jeg vil mindes hende som en skæg og ærlig pige og en fantastisk ven, siger Keld Heick.

Indenfor dansktop er Ulla Pia lidt af en legende i 1960’erne og 1970’erne leverede hun den ene ørehænger efter den anden. Og mange danskere – unge som gamle – kan stadig synge med på hendes ”Flower Power Tøj” fra 1969 og ”Karina” fra 1971.

Birthe Kjær, 71 år:

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2020-08-24_kl._11.21.04.png

Foto: Thomas Laursen

- Jeg husker altid Ulla, som den meget positive og glade person. Hun havde gang i mange ting, men havde ikke den karriere til sidst, som vi andre havde undt hende, så var hun alligevel glad, når man mødte hende, siger Birthe Kjær til SE og HØR.

  • - Hun var også sød til at ringe, hvis man havde lavet et eller andet, som hun syntes var godt. Så var Ulla i røret, det var ikke fordi vi ringede sammen særligt ofte, men det var derfor, det var en ekstra glæde, når hun ringede.

Johnny Reimar, 77 år:

https://imgix.seoghoer.dk/20190328_dm_johhny_reimar_interview_029.jpeg

Foto: Dan Mariegaard

- Det er altid et chok, når en kollega pludselig dør. Det gør indtryk hver gang. Og jo ældre man bliver, oplever man det desværre oftere. Der går lidt i stykker i ens fortid, hver gang man mister en kollega. Og jeg har desværre en rimelig lang liste af dem. Jo længere, man får lov til at leve selv, jo flere vil man miste.

- Det er lidt af et chok, men Ulla Pia havde jo ikke haft det godt i mange år.

- Hun havde haft det dårligt i mange år. Men man har ikke haft meget kontakt med hende, hun holdt sig for sig selv og passede sig selv de sidste år. Vi har ikke rigtig set hende dukke op nogle steder.

- Hun var på et konkurrerende pladeselskab, så jeg kendte mest Ulla Pia som kollega. Men hun var et utroligt flittig og ihærdig, da hun var på toppen. Hun levede og åndede for musikken hele vejen igennem. Hun skånede ikke sig selv, men arbejdede ihærdigt.

Sponsoreret indhold