Kendte16. september 2020

Kendt klub: - Det kan ikke hænge sammen længere

Spillestedet High Voltage kæmper en kamp mod tiden for at overleve
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/wennphotosseven096308.jpg
 Foto: MEGA

Er du til hård rock og store fadøl?

Så kender du formentligt High Voltage, men spillestedet kan snart være en saga blot. For et af Københavns eneste spillesteder, hvor man kan headbange natten lang, er truet af konkurs.

- Vi har måneden ud, ellers lukker vi, siger Martin Jensen, der er leder af High Voltage.

Regeringens seneste nedlukning af det københavnske natteliv på grund af den nye stigning af coronasmittede har sat en stopper for den populære klubs planer om en genåbning.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/high_voltage.jpg

- Man bliver helt trist til mode. Nu troede vi lige, at vi kunne genåbne og så frem til at kunne have åbent til klokken 02.00. Men det er gået det fuldstændig modsatte vej af, hvad vi havde håbet på.

- Det er gået fra ondt til værre. Nu går vi ind i syvende måned med et stort underskud.

- Vi er oppe på 600.000 kroner i underskud. Vi har selv puttet mange penge i, men det kan ikke blive ved med at hænge sammen, siger Martin Jensen, der har været med til at bygge High Voltage op fra begyndelsen.

I syv år har klubben ligget på Axel Torv i midten af København. Stedet er et de eneste i byen, hvor der bliver spillet heavy metal. Fra start af har de været selvejende og ikke modtaget økonomisk støtte fra staten eller kommunen. Kun en lille honorarstøtte, der ifølge Martin Jensen går til at betale kunstnerne.

FAKTA OM HIGH VOLTAGE

- High Voltage har eksisteret i 7 år

- High Voltage er en selvejende institution der ikke modtager økonomisk større udefra, andet end en lille sum honorarstøtte, der går direkte til de optrædende kunstnere og ikke indgår i drift på nogen måde.

- High Voltage afvikler ca. 400 koncerter om året, primært danske bands, især up-coming, men også mere etablerede acts og besøg fra udlandet.

Den daglige leder forklarer, at High Voltage har søgt om samtlige kompensationspakker, særpakker og akutpakker. Men selvom de skulle få en andel af de penge i større eller mindre grad, vil de ikke dække det store underskud, der er blevet har samlet sig som et stort sort hul det seneste halve år, og som nu kun har udsigt til at blive endnu større.

For kort tid siden var kulturminister Joy Mogensen (S) ude med en hjælpende hånd til et jazzklubben Montmartre, der ligeledes var ved at dreje nøglen om.

- Vi har akut brug for hjælp, for ellers må vi lukke. Nu kan en løsning som Montmartre har fået, blive vores redning. Det er dem meget vel undt. Men det er lidt specielt, at man forfordeler på den måde.

- Jeg er optimist, det har aldrig været nemt at drive sådan et sted som vores. Men man kan ikke forestille sig en værre situation, end den vi befinder os i nu. Det er ikke kun os, det er hele kulturlivet. Men vi er særligt hårdt ramt, da vi er privatejet, fortæller Martin Jensen.

Sponsoreret indhold