Kendte15. august 2023

Kendt fra ikonisk film: NFL-stjerne sagsøger sin adoptivfamilie

Familien fra Hollywoodfilmen "The Blind Side" bliver nu beskyldt for at have løjet om at have adopteret den amerikanske fodboldspiller Michael Oher
Sandra Bullock i filmen "The Blind Side" ved siden af Quinton Aaron, der spillede rollen som Michael Oher.
Sandra Bullock i filmen "The Blind Side" ved siden af Quinton Aaron, der spillede rollen som Michael Oher.
 Foto: Warner Bros

Hvis du har set den ikoniske film "The Blind Side", der har Sandra Bulluck i en af hovedrollerne, så kender du nok godt navnet Michael Oher.

Filmen portrætterer nemlig afroamerikanerens historie om, hvordan han som hjemløs blev taget ind og adopteret af en rig, hvid familie, der hjalp ham med at opnå sin drøm at fuldføre sin skolegang og blive amerikansk fodboldspiller.

Nu har Michael Oher dog smidt en regulær bombe.

Ifølge ham er historien nemlig en løgn. Han er aldrig blevet adopteret, men er i stedet blevet udnyttet på grotesk vis af familien, og derfor sagsøger han dem nu.

Det skriver ESPN, der har fået indsigt i retsdokumenterne i sagen.

Sandra Bullock
Sandra Bullock vandt en Oscar for sin rolle som Leigh Anne Tuohy i "The Blind Side".
 Foto: Scanpix Denmark

Her står der, at Sean og Leigh Anne Tuohy aldrig adopterede Michael Oher, men at de "snød ham" til at underskrive et juridisk dokument, der gjorde dem til værger over ham.

Det formynderskab udnyttede de og deres to biologiske børn til at tjene kassen på royalties fra Hollywoodfilmen, der fik premiere tilbage i 2009.

Michael Oher har angiveligt ikke fået en krone ud af filmen, da Sean og Leigh Anne Tuohy som officielle værger over ham har ret til at styre hans økonomi.

Hvis Michael Oher reelt var blevet adopteret i stedet for at være blevet underlagt et formynderskab, ville han selv have haft retten til at styre sin økonomi.

Files
Michael Oher påstår, at han først i år fandt ud af, at han aldrig har været adopteret af Leigh Anne Tuohy og hendes mand, Sean Tuohy.
 Foto: Scanpix Denmark

Den i dag 37-årige Michael Oher formåede at opnå sin drøm som NFL-stjerne, da han i 2009 blev draftet i første runde.

Han spillede henover otte år i klubberne Ravens, Titans og Panthers - og nu vil han altså have retten til at opløse formynderskabet over ham.

Derudover vil han have retten til at sætte en stopper for, at familien Tuohy kan tjene penge på hans navn i fremtiden, ligesom han vil have erstatning for de penge, de allerede har tjent på ham.

- Løgnen om Michaels adoption er udelukkende en måde, hvorpå Sean og Leigh Anne Tuohy har kunnet tjene penge på Michaels bekostning, står der i retsdokumenterne, som fortsætter:

- Michael Oher opdagede til stor ydmygelse for ham løgnen i februar 2023, da han fandt ud af, at det formynderskab, han skrev under på for at blive en af familien, faktisk slet ikke gav ham nogen former for familiære relationer med dem.

TMZ har talt med Sean Tuohy, som er rasende på Michael Oher over beskyldningerne.

Han afviser, at han og Leigh Anne Tuohy har snydt og udnyttet Michael Oher. De påstår, at de af juridiske årsager ikke måtte adoptere ham dengang, da han var fyldt 18 år og dermed var voksen.

Han påstår endvidere, at de oprettede formynderskabet, fordi Michael Oher angiveligt skulle være en del af familien for at kunne få lov til at fuldføre sin skolegang.

Sidst, men ikke mindst, udtaler Sean Tuohy, at familien næsten ikke tjente nogen penge på "The Blind Side" - og ifølge ham blev de penge, de fik, delt op i lige dele til alle familiemedlemmer, inklusiv Michael Oher.

Sandra Bullock spillede rollen som Leigh Anne Tuohy i storfilmen, der indtjente over 300 millioner dollars, og som gav hende en Oscar for "Bedste Kvindelige Hovedrolle".

Sponsoreret indhold