Kendte5. marts 2024 (opd. 6. marts 2024)

Kendt festivals fremtid på spil: Skal reddes med en grillet pølse

Festivalarrangørerne fra Musik i Lejet byder på pølser i aften, når der skal holdes et kritisk byrådsmøde, som kan ændre festivalens fremtid
"Musik i lejet" er kendt for at tiltrække både store kunstnere og alt fra kongelige til landets rigeste.
Musik i Lejet er kendt for at tiltrække både store kunstnere og alt fra kongelige til landets rigeste. Men det kan være slut - i hvert fald der, hvor festen indtil nu har været holdt.
 Foto: Dan Mariegaard

SENESTE: Nu er afgørelsen faldet

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik til elektronisk lysfest i Musik i Lejet

I aften skal Gribskov Byråd tage stilling til skæbnen for den kendte festival Musik i Lejet.

Og defor har festivalarrangørerne valgt en appetitlig strategi for måske at kunne vinde byrådets gunst: en grillet pølse og noget at skylle ned med til de borgere, der måske vil samles foran rådhuset i Helsinge, lyder det tirsdag morgen fra pressechef Jesper Gisli.

Problemet er, at festivalen i sine 14 år reelt har været en ulovlig affære.

En whistleblower har nemlig afsløret over for kommunen, at der slet ikke findes en lokalplan, som giver lov til at holde musikfester på stedet.

Festivalens håb er nu, at der kan laves en ændring i lokalplanen, som retter op på fortidens fejltrin og sikrer festivalens fremtid.

Selvom festivalens ledelse tidligere har udtrykt optimisme om sagen, blev deres forventninger til dels gjort til skamme, da planudvalget i kommunen ikke kunne nå til enighed, hvilket nu har sendt sagen videre til byrådets bord.

Men med pølser på grillen og en tår til tørsten foran byrådsmødet i aften håber Musik i Lejet altså at kunne "spille den rette melodi" for politikerne og sikre, at sommerens musikalske tradition kan fortsætte i Tisvildeleje.

Bag om festivalen

Musik i Lejet er arrangeret af en non-profit forening, der har som formål at uddele økonomisk overskud lokalt i Gribskov Kommune.

Siden det første overskud i 2014 har festivalen uddelt over fire millioner kroner gennem otte uddelinger.

Festivalen har haft sin nuværende størrelse, både arealmæssigt og publikumsmæssigt, på og ved en parkeringsplads i Gribskov Kommune siden 2017.

Kilde: Musik i lejet

Sponsoreret indhold