Kendte 24. januar

Kendt chefredaktør død: Skete pludseligt

Jens Erik Olsen blev kendt som Uge-Olsen, efter han kom i krig med alt og alle i Karup Kommune - her skrev han i årevis meget kritiske historier om de magtfulde, selvom det kostede hans ugeavis en dyr boycot
Foto: Mads Winther/Ritzau Scanpix

Hvis man siger Uge-Olsen - og det intet siger netop dig - så er du nok for ung til at huske Jens Erik Olsen.

Men den navnkundige chefredaktør og ejer af en omstridt ugeavis i Karup fortjener faktisk at blive husket, efter han pludselig er død, 77 år gammel.

I en længere årrække drev han ugeavisen med sikker hånd: Altid kritisk og aldrig bange for at gå i krig med de lokale spidser.

Og det uanset om dem, han kritiserede, sad for enden af bordet, når det skulle besluttes, om for eksempel kommunen ville sætte annoncer i det lille lokalmedie.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Hans Bølcho/Bølcho Hans/Ritzau Scanpix

Uge-Olsen havde sin hustru Margit som en fast støtte. Og det havde han brug for, da bølgerne ofte gik meget højt i lokalsamfundet, når han havde "trådt ømme tæer" frem hos områdets spidser. Foto: Hans Bølcho/Bølcho Hans/Ritzau Scanpix

Dyr boycot

Den hårde linje betød, at kommunen på et tidspunkt ikke længere ville annoncere og gennemførte en dyr og meget udskældt boycot.

Men helt i sit forbillede Ekstra Bladets ånd fortsatte han med at lave kritisk lokaljournalistik. Også selvom han hverken havde pengene eller den magt, som det landsdækkende tabloidmedie har og havde.

Uge-Olsen blev i sidste ende tvunget til at sælge ugeavisen, fyret af de nye ejere og levede sine sidste år tættere på familien i Esbjerg, skriver Viborg Stifts Folkeblad i deres nekrolog over den kendte chefredaktør.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold