Kendte1. juli 2020

Kendis-kok Bo Bech mister elitesmiley

Bo Bechs restaurant Geist har for nylig haft besøg af Fødevarestyrelsen - det var ikke en michelinstjerne værdigt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bo_bech.jpg
 Foto: TV3

Stjernekokken bag michelin-restauranten Geist 48-årige Bo Bech har for nylig måttet vinke farvel til elitesmileyen, efter Fødevarestyrelsen var forbi den ellers dyre og eksklusive restaurant på Kongens Nytorv i København.

Kontrolleren kunne konstatere, at der blev opbevaret fersk laks i et køleskab, hvor temperaturen lå på hele 12 grader.

Det strider imod god praksis, hvor laks helst skal opbevares mellem nul og to grader, for at der ikke skal komme sygdomsfremkaldende bakterier.

Det fremgår af Fødevarestyrelsens rapport.

slap billigt

Man slipper ikke billigt, hvis man inviterer den bedre halvdel på restaurant Geist, men det gjorde Bo Bech til gengæld. Laksens temperatur blev nemlig målt til at være på hele ti grader, og det kan give en sur smiley.

I rapporten står dog, at indskærpelsen står i mål med mængden af laks. Derfor er det ikke en decideret sur smiley, Geist har fået, og det fine selskab slipper også for bøde.

I rapporten står videre, at restauranten straks vil smide laksen ud og gennemgå de resterende fødevare. Derudover er resturanten blevet pålagt at skulle betale for to opfølgende kontroller i fremtiden.

Udover den for varme laks var noget af køkkenets service heller ikke i orden. Ifølge rapporten stod skålene til oliven med skader på emaljen, sådan at de ikke kunne rengøres - de blev også smidt ud med det samme.

Ekstra Bladet har kontaktet den berømte kok, som de fleste nok kender fra tv-programmet "Kniven for struben", hvor han i den grad ikke er bange for selv at skære ind til benet. Det er dog ikke blevet til en udtalelse.

Sponsoreret indhold