Kendte2. december 2021

Keld og Hilda i sne-mareridt: Måtte tisse i en plasticpose

Musikerægteparret havde – ligesom mange andre danskere – ualmindeligt svært ved at kæmpe sig gennem snemængderne i Nordjylland onsdag aften
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selvom det kan lyde eventyrligt med den første sne på 1. december, så kom der lidt for meget af det gode til nordjyderne, som måtte slås med snestorm, indstillet trafik og lange køer.

Nogle af dem, der virkelig måtte gå gennem et par prøvelse på grund af den voldsomme nedbør, var Keld og Hilda Heick.

Det afslører deres datter, Annette Heick, i et underholdende opslag på Instagram.

Den 50-årige tv-vært, sangerinde og forfatter deler en sms fra sine forældre, som tegner et billede af en yderst speciel tur hjem fra et aflyst job i Nordjylland.

- Vi har opgivet at komme frem. Folk er ved at gå hjem, så vi har lige vendt bilen ved Aalborg Syd, indledes beskeden, som kommer fra Hilda. De folk, som hun skriver, er taget hjem, er medlemmer af foreningen ”Ældre i bevægelse” i Åbybro, som Keld og Hilda skulle optræde for.

Første gang i hele karrieren

Da SE og HØR fanger Hilda Heick på en telefon, sidder hun og gemalen trygt og godt med en kop kaffe og en croissant på Molslinjen.

- Det var en vanvittig aften. Det blev til seks timer, hvor vi sad på motorvejen, og ikke kom længere. Til sidst opgav de stakkels mennesker. Da klokken var tyve minutter over ni, og vi stadig havde over 20 kilometer til vores job, så besluttede vi altså at finde en afkørsel, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/262001858_252741663441929_6062268441864082945_n.jpg
 Foto: Privat

Fotografen bag det eneste visuelle minde fra den lange aften på landevejen, Hilda Heick, fortæller, at de bruge seks timer i bilen. (Foto: Privat)

Det mest frustrerende ved det hele, fortæller Heick, var, at der ikke kom nogle biler igennem, der ryddede sne eller saltede vejene. Ligesom der heller ikke var nogle informationer at få nogle steder.

- På nordjysk radio fik vi hele tiden at vide, at der var kø på grund af nogle væltede træer, men det var simpelthen den eneste melding i al den tid.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/20210216wen_-_keld_heick_125.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Der var nok et par strandede nordjyder, der i går aftes godt kunne have brugt et syn som dette. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Den 75-årige entertainer fortæller desuden, at hun og Kjeld aldrig før er udebevet fra en optræden. Vel at mærke efter 40 år i branchen.

- Vi har oplevet én gang før, at vi havde en lige så håbløs tur, men vi skulle optræde med Randers politiorkester, og da vi skulle over med Molslinjen, fik vi at vide, at vi måtte skynde og at sejle tilbage. De kunne ikke bede folk køre ud i det voldsomme stormvejr. Men den sejlede heller ikke tilbage, så vi fik en tur tværs over Danmark, og var væk i 24 timer.

Rumpen bar på motorvejen

Den mareridtsagtige beskrivelse af turen, når dog sit absolutte lavpunkt, da behovet for at lade vandet pludselig opstod hos Hilda.

- Jeg kunne jo ikke sætte mig ud i billygternes spotlys med rumpen bar, fortæller hun til SE og HØR, før hun fortsætter:

- Så jeg fandt en plasticpose i bilen, fik bugseret mig rundt og så ladede jeg vandet i den, før jeg hældte indholdet ud af bilen.

Hilda understreger, at hun både havde vådservietter og håndsprit til rådighed i bilen.

- Men det var pokkers besværligt. Der har mænd det noget lettere.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/23keld_og_hilda_jul_2020_2sl0321.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Efter flere årtier på landevejene skulle man tro, at en snestorm var barnemad for musikerparret. Men onsdag aften blev alligevel lidt for meget. (Foto: Kaspar Wenstrup)

I løbet af de mange stillestående timer på motorvejen fik musikerparret hverken vådt eller tørt, så morgenmaden i Aarhus før hjemturen torsdag formiddag faldt på et tørt sted.

- Vi delte fire bananer. Så det var en slankedag, vi havde i går, griner hun.

Sponsoreret indhold