Kendte4. august 2023

Keld Heick modtog Polka Verner Legatet: – Det overgår alt

Fredag blev dette års Polka Verner Legat uddelt på Smukfest, og det var en meget beæret Keld Heick, der mødte SE og HØR efter overrækkelsen
Keld Heick er blandt modtagerne af årets Polka Verner Legat, der fredag blev overrakt på Smukfest.
Keld Heick er blandt modtagerne af årets Polka Verner Legat, der fredag blev overrakt på Smukfest.
 Foto: Dan Mariegaard

LÆS OGSÅ: Smukfest er i gang - følg med fra Bøgeskoven her

Glæden var bestemt ikke til at tage fejl af, da Keld Heick sammen med Emma Sehested-Høeg kunne kalde sig modtagere af dette års Polka Verner Legat.

Kort efter prisoverrækkelsen, der fandt sted ved Udsigten på Smukfest, mødte SE og HØR nemlig dansktopstjernen, der i den grad var beæret.

– Jeg er helt overvældet over, at jeg har fået den her pris. Det betyder alt, fordi jeg har ikke fået sådan en pris som denne nogensinde. Godt nok har jeg vundet nogle grand-prix'er, men det her overgår alt, sagde Keld Heick og fortsatte:

– Her er jeg jo blevet valgt på baggrund af alt det, jeg har lavet, og det gør godt i hjertet.

Polka Verner Legatet er en mangeårig tradition på Smukfest, og det blev som altid overrakt af de to skuespillerinder Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt. Legatet er en hyldest til kulturpersonligheder, der udover æren også modtog en statuette, et diplom og en pengepræmie på 75.000 skattefrie kroner.

Men hvad pengene skal bruges på, ved Keld Heick endnu ikke.

– Jeg havde da slet ikke regnet med at få så mange penge overhovedet. Dét at få prisen og æren, det er mere værd end noget andet, fortalte Keld Heick.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-04/_61m8982.jpg
Udover æren kunne Keld Heick også stikke 75.000 skattefrie kroner i lommen.
 Foto: Dan Mariegaard

Stolt Hilda Heick

Da Keld Heick modtog prisen stod hans hustru Hilda Heick naturligvis på sidelinjen, og ligesom prismodtageren strålede hun ligeledes af glæde.

– Jeg er simpelthen så glad på hans vegne, for jeg ved det betyder så meget for ham. Han blev så glad, da han blev ringet op. Så det er klart, jeg glæder mig meget på hans vegne, fortalte hun.

Polka Verner-statuetten skal derfor også have en helt særlig plads i parrets hjem.

– Den skal stå og smile til os. Den skal stå hjemme på kontoret, måske i vinduet. Den er jo så flot, fortæller Hilda Heick.

Sponsoreret indhold