Kendte17. februar 2023 (opd. 17. februar 2023)

Katherine Diez inviterer DF'er ud - der er bare et problem

Der er opstået en smule forvirring omkring en invitation, som influenceren og litteraturanmelderen har sendt til DF'eren Alex Ahrendtsen
Katherine Diez, influencer, litteraturanmelder og kulturdebattør, er tilsyneladende blevet fanget i en bommert omhandlende DF's Alex Ahrendtsen.
Katherine Diez, influencer, litteraturanmelder og kulturdebattør, er tilsyneladende blevet fanget i en bommert omhandlende DF's Alex Ahrendtsen.
 Foto: Ritzau Scanpix

- Skal vi mødes?

Sådan afsluttede Katherine Diez forleden et åbent brev til DF'eren Alex Ahrendtsen.

I det lange skriv på Instagram langede influenceren og litteraturanmelderen ud efter folketingspolitikeren, fordi denne har udgivet en ny bog om den afdøde kunstner Peter Rindal.

En kunstner, der var meget lidt begejstret for moderne kunst, og som blev landskendt for sin kamp mod statsstøtte til kunstnere.

- Du er deprimerende enig med ham, skriver Katherine Diez til Alex Ahrendtsen i sit opslag, hvor hun igen og igen understreger sin manglende forståelse for DF'erens støtte af Peter Rindal.

Hun afslutter sit lange opslag på Instagram med at spørge DF-politikeren, om han vil mødes, så de kan snakke om, hvor vigtig kunst og statsstøtten til kunst er.

Der er bare lige to små udfordringer ved hendes skriv.

Alex Ahrendtsen undrer sig over Katherine Diez, der har inviteret ham til at mødes til en snak.
Alex Ahrendtsen undrer sig over Katherine Diez, der har inviteret ham til at mødes til en snak.
 Foto: Scanpix Denmark

Den første udfordring er, at Alex Ahrendtsen slet ikke har en profil på Instagram, og at Katherine Diez derfor objektivt set ville have haft bedre chancer for at få fat i ham på andre platforme.

Alex Ahrendtsen blev dog gjort bekendt med invitationen om at mødes af andre partifæller, men da han ingen profil har, måtte han svare med DF's officielle partiprofil, og her kommer udfordring nummer to.

Det tyder nemlig på, at kommentaren eller hele DF's profil tilsyneladende er blevet skjult eller begrænset på Katherine Diez' profil.

Det betyder, at det svar, hvor Alex Ahrendtsen takker ja til at mødes, ikke kan ses af Katherine Diez' knap 47.000 følgere.

Svaret kan kun ses af DF selv, hvilket undrer Alex Ahrendtsen.

- Jeg forstår det overhovedet ikke, siger han til SE og HØR og fortsætter:

- Jeg ved ikke, hvorfor hun har lagt en invitation op, men så skjult mit svar, så folk ikke kan se det, for jeg har svaret, at jeg gerne vil mødes.

- Tror du, hun oprigtigt gerne vil mødes med dig?

- Det må du spørge hende om. Jeg går ud fra, at man mener det oprigtigt, når man lægger sådan noget ud, men jeg må da indrømme, at jeg undrer mig.

Screenshot af Alex Ahrendtsens svar, der tilsyneladende kun er synligt for DF og Katherine Diez selv.
Screenshot af Alex Ahrendtsens svar, der tilsyneladende kun er synligt for DF og Katherine Diez selv.

- Er du stadig interesseret i at mødes med hende?

- Ja, det er jeg, men det kræver, at hun mener det oprigtigt. Min bog har jo sat en del debat i gang, og det er altid sjovt, så jeg vil da gerne mødes med hende og snakke om den.

Alex Ahrendtsen understreger videre, at hvis Katherine Diez gerne vil mødes, så er det nemmest at fange ham på mail.

- Min e-mail-adresse står i det svar, jeg har givet hende på Instagram, lyder det afslutningsvist fra DF'eren.

SE og HØR har været i kontakt med Katherine Diez, som siger, at hun er lige så forvirret som Alex Ahrendtsen.

Ifølge hende ved hun ikke, hvorfor man ikke kan se DF'erens kommentar, og hun afviser overhovedet at have modtaget den, selvom SE og HØR har set beviser for, at den i skrivende stund stadig ligger tilgængelig på opslaget, når man logger ind med DF's profil.

Når man logger ind med enhver anden profil, så er kommentaren dog tilsyneladende forsvundet.

Influenceren og litteraturanmelderen afviser dog alligevel, at hun på noget tidspunkt har begrænset Dansk Folkepartis konto. Hun har efterfølgende delt et skærmdump fra sin profil, hvor man kan se, at kontoen ikke er blokeret.

Til spørgsmålet om, hvorfor Alex Ahrendtsens kommentar så ikke kan ses af nogen andre end DF, svarer hun, at hun "vitterligt ingen forklaring" har.

- Hvorfor har du overhovedet delt invitationen på Instagram, når du ved, han ikke har en profil derinde?

- Jeg har skrevet det på Instagram, fordi det er mit medie, min platform, og fordi opslaget også var tænkt til de mennesker, der følger med – “åbent brev” – derfor fx forklaring på, hvem Peter Rindahl er, og hvad han stod for.

- Det ved AA jo godt selv. Og jeg var selvfølgelig ikke i tvivl om, at hans partifæller nok skulle sørge for at vise ham det. Jeg ved jo, de følger med.

- Er du oprigtigt interesseret i at mødes med ham?

- Ja, naturligvis vil jeg gerne mødes med AA. Jeg ved, han både er et belæst og usædvanligt sympatisk og behageligt menneske. Jeg forestiller mig kun, det kunne blive fint at gå i dialog med ham.

Sponsoreret indhold