Kendte11. august 2021

Kasper Schmeichel afskåret fra nyfødt datter: - Det var ikke menneskeligt fair

Den danske landsholdsmålmand nåede kun at være sammen med sin nyfødte datter i få dage, før han måtte forlade familien i seks uger
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De fleste af de danske landsholdsspillere lever et liv, som mange af os kun drømmer om.

Millionerne tikker ind på bankontoen, mens de slår deres folder på nogle af Europas største adresser i Barcelona, London og Milano. De bliver tilbedt som helte af fans over hele verden.

Men selvom spillernes liv udefra set kan ligne et glansbillede, er der også en bagside af medaljen. Det åbner den danske landsholdsmålmand, 34-årige Kasper Schmeichel, op om i podcasten Bech Bag Bolden.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/shcmeichel_efterem.jpg

Landsholdsstjernen afslørede efter Danmarks EM-exit, at han var blevet far for tredje gang. Foto: Mikael Rieck

- Når snakken går på at ofre noget, så bliver man altid mødt med det samme svar. Både i Danmark og i England. ”Jeg ville gøre det samme for de penge, I tjener”, siger Kasper Schmeichel.

Målvogteren spiller til dagligt i Leicester i England, ligesom han har været fast mand på det danske landshold i en lang årrække.

Med Premier League, pokalturnering, europæisk fodbold og landsholdsrejser på programmet, er der ikke meget tid til overs på et kalenderår. Og det går ud over familien.

Blot to dage efter danskerens klub Leicester vandt den engelske pokalturnering i maj, FA Cup'en, blev han far til en datter.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/schmeichel_facup.jpg

Kasper Schmeichel vandt med sin klub Leicester finalen i den engelske pokalturnering i maj. Foto: MEGA

- Jeg er med til fødslen om morgenen. Mindre end 24 timer skal jeg til London igen og spille mod Chelsea, hvor jeg så bliver nødt til at forlade min kone og nyfødte, fortæller Kasper Schmeichel.

Efter kampen i London havde Leicester-stjernen otte dage sammen med sin datter, inden han skulle afsted med landsholdet til EM. Og her var det besluttet af det europæiske fodboldforbund, UEFA, at spillerne ikke måtte se andre end deres holdkammerater under hele landsholdssamlingen på grund af coronarisikoen.

- Jeg synes personligt ikke, at det var menneskeligt fair at skulle være væk fra vores børn i så lang tid. Men det var sådan, det var, siger Kasper Schmeichel.

- Men det er jo ikke mig, det er hårdt for. Det er jo de pårørende. Det er jo familien. Det er børnene. Det er min kone. Dem som står tilbage med det hele, mens man er væk, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/schmeichel_kone1.jpg

Kasper Schmeichel har siden 2015 været gift med Stine Gyldenbrand Schmeichel. Foto: Thomas Laursen

Da Danmark røg ud af EM, havde Kasper Schmeichel ikke været sammen sin familie i seks uger. Han holdt to og en halv uges ferie, inden han skulle hjem til sin klub i England.

- Det er måske fem-seks uger i løbet af de sidste tre år, hvor vi har haft ferie sammen som familie. Det er et barskt liv for børn og pårørende. Det er den side af fodbold, man ikke rigtigt ser, lyder det fra Kasper Schmeichel.

Sponsoreret indhold