Kendte 19. januar

Karl William afslører dystert år med druk: Mistede kontrollen

Karl William var i chok i flere måneder efter sin mors død for et år siden. Derefter kom en mørk periode med druk, hvor han mistede kontrollen. Det fortæller popstjernen i en længere podcast.
Foto: Hanne Juul

Den største sorg i Karl Williams liv er uden tvivl tabet af moren. Hun døde af kræft for et år siden, efter 10 dages indlæggelse, hvor sangeren holdt hende i hånden.

Han græd som pisket i den periode, fortæller han i podcasten "112 for knuste hjerter”, hvor seneste afsnit handler om, hvordan det var at miste og sørge over moren.

– Det lyder traumatiserende, men det gjorde et eller andet ved mig. Den oplevelse er i mig nu. Det er noget, jeg skal til at bygge et nyt liv ud fra, der startede et nyt kapitel i mit liv, da hun forsvandt fra kloden her, siger Karl William, der lige er fyldt 27 år.

Efter døden gik der praktik i den. Der skulle kigges på kister og planlægges begravelse, og Karl William var i en form for choktilstand i flere måneder.

– Der går lang tid, før jeg begynder at have normale tanker igen, det drejer sig meget om den her choktilstand fra efter det her, der varer i måneder. Der går i hvert fald måneder, før jeg begynder stille og roligt at kode ind "det er det her, du er gået igennem. Det er det her, der er sket med din mor”, forklarer Karl William i programmet.

– Det tager lang tid at lande, og jeg er stadig ved at lande, så det er ikke, fordi jeg ikke er landet, men det her er en anden fase i det her år, jeg er i nu.

Artiklen fortsætter under billedet …

Foto: Kasper Wenstrup

Karl William gik først gennem en fase af chok – derefter mørke. Foto: Kasper Wenstrup

Druk

Efter chokfasen trådte Karl William ind i en mørk periode, hvor han brugte alkohol til at flygte fra virkeligheden.

– Det er chok i starten. Så når jeg ind i den her mere dystre periode, vil jeg sige, der mister jeg kontrol, begynder bare at drikke og forsvinde så godt som muligt, og det virker desværre rigtig hurtigt, alkohol, på grund af at man har det ad helvedes til. Jeg begynder at forsvinde stille og roligt fra overfladen. Mister fodfæste.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For at trække sig selv ud af mørket, tog popstjernen på en lang rejse til fods. Han gik vandreruten "Caminoen” helt alene for at få bearbejdet sine følelser og tanker, og kom hjem for et par måneder siden.

– Jeg tog fat i mig selv og sagde: "Prøv at høre, jeg går den her Camino nu. Jeg går for mig selv, for jeg skal have plads til at forstå, hvad der er sket”, fortæller Karl William, der får en masse ud af vandreturen.

– Der kommer mine følelser og mit savn til min mor galoperende i kæmpegrad. Der får jeg tømt ud på en eller anden måde.

Artiklen fortsætter under billedet …

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Karl William reciterer ofte den del af sin egen sang til moren, som handler om, at hun er en fri sjæl, der følger med i hans liv. Foto: Kasper Wenstrup

– Jeg taler til hende

I dag bruger Karl William sin mor som motivation. For han er sikker på, at hun har det godt, når han har det godt.

– Hun ville være stolt af de her bedre beslutninger. Hun ville være så ked af at se mig sidde og drikke, fordi jeg var ked af det, siger sangskriveren.

Han har netop skabt et nummer, der er dedikeret til hende. Det hedder "Comfortable”.

– Det er en ekstremt mørk sang i virkeligheden, og så har den et eller andet touch til sidst.

Artiklen fortsætter under videoen …

– For mig var det rart at fortælle om de her mere dystre følelser og de her mønstre, jeg var nået ind i alene – siddende der med det største tab overhovedet. Til sidst i sangen er der også en hilsen til min mor, som jeg har brugt ekstremt meget.

Det er denne linje, som Karl William ofte siger højt, og bruger som "en telefon direkte til min mor”:

"De her timer føles som år

derfor jeg holder mig vågen

det er umuligt at forklare

kigger stadig op mod oven

og jeg ved, du ser det hele

har dit menneske gemt herinde

så jeg lukker øjnene i

og kan se din sjæl så fri"

Fra "Comfortable" af Karl William

Derudover har musikeren etableret et lille mindested, som han hver dag bruger til at huske sig selv på, at hans mor følger med og passer på ham.

– Jeg har et lille alter, for at det ikke skal være løgn: En lille Jomfru Maria-porcelænsfigur, hun havde hængende derhjemme, som jeg har hængt i en guldhalskæde, jeg har købt, med hendes datoer indgraveret. Hver morgen kigger jeg på den og er blevet nærmest religiøs omkring det. Nu er hun ligesom min guard. Så der er kommet nogle smukke ting ud af det, i stedet for det hele er destruktivt.

Sponsoreret indhold