Kendte3. april 2020

Kanye Wests ungdomskunst vurderet til tusindvis af dollars

Multikunstneren Kanye Wests kunst fra tiden i high school er nu blevet vurderet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kanye_3.jpg
 Foto: MEGA

Hvis man gik og troede, at den 42-årige rapper Kanye West blot besidder talenter inden for musikken og modens verden, så kan man godt tro om igen.

I det amerikanske antik-program "Antiques Roadshow" kunne man for nylig kaste et unikt blik på nogle af de værker, som West fik produceret inden han erobrede verden med hits som "Golddigger" og "Jesus Walks".

Tegningerne og malerierne stammer fra Kanye Wests tid i som elev på Polaris High School.

Men allerede dengang havde han været forbi flere andre prominente kunstskoler som både Illinois Hyde Park Art Academy, Art Institute of Chicago og Nanjing Universitet i Kina, og samlingen rummer både graphite-tegninger, vandfarver på træ og scratchboard-illustrationer.

I tv-programmet, som bedst kan sammelignes med det danske "Guld i købstæderne", er det vurderingsekspert Laura Wolley, der undersøger Kanyes værker overfor ejeren af samlingen, der overtog dem fra Kanyes mors bo, da hun døde i 2007.

Samlingen er således et uddrag af de værker, som West lavede i 1995, da han blot var 17 år gammel.

- De fleste er nok ikke klar over, hvor talentfuld han er udover som den musiker, vi kender ham som, fortæller Wolley i programmet, og fortsætter:

- Det som er bemærkelsesværdigt her, er, hvor alsidig han var i sine metoder.

Musik ved siden af

Ejerens mange Kanye-værker indeholder desuden en løbeseddel, som stammer fra rapperens første udstilling. Her fremgår det, at Kanye havde planer om at studere videre i Chicago - mens han desuden ville forfølge drømmen om at blive musikproducer, ved siden af.

Wests mor, Donda, var engelskunderviser på universiteter i hele verden, og Kanye rejste med hende rundt, hvilket forklarer, hvordan han i en alder af bare 17 havde haft sin gang på så mange forskellige akademier.

Laura Wolley vurderer til slut i klippet det lille udsnit af Kanye-værker alene til at ligge på omkring 16.000 til 23.000 amerikanske dollars samlet.

- Når kendte menneskers kunst skal sælges, er det altid afhængig af deres popularitet lige nu og her. Men man kan roligt sige, at med tidlige værker fra en vigtig kulturel personlighed som Wests, vil vurderingen være høj.

Se værkerne i klippet fra "Antiques Roadshow" herunder:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold