Kendte3. august 2022

Kanye West raser mod Adidas: "De har ikke min accept"

Rapperen er stærkt utilfreds med, at tøjfirmaet udgiver sko i hans navn, uden han har godkendt det
Kanye West er ikke tilfreds med Adidas.
Kanye West er ikke tilfreds med Adidas.
 Foto: Angela Weiss/AFP/Ritzau Scanpix

Kanye West er endnu engang på krigsstien. Denne gang er det ikke hans ekskones nye kæreste, Pete Davidson, han lægger sig ud med.

Nu er det det tyske tøjmærke Adidas, som rapperen har set sig sur på, skriver Daily Mail.

Siden 2013 har Kanye West og Adidas haft et samarbejde, hvor rapperen blandt andet har designet den kendte skoserie Yeezy for tøjmærket.

Yeezy Dag

Det har været stor interesse for Kanye Wests Adidas-sneakers, efter den første Yeezy-sko udkom i 2015.

Og interessen er blevet så stor, at Adidas har udnævnt en såkaldt Yeezy Dag, hvor nye og tidligere sneakers designet af Kanye West bliver udgivet en gang om året.

Det har stået på siden 2019.

"De har ikke min accept"

I en længere sms til det amerikanske medie Complex er rapperen stærkt utilfreds med, at Adidas har lavet en årsdag for deres samarbejde.

"Adidas har selv fundet på Yeezy Dag-idéen uden min accept og har således genudgivet tidligere modeller uden min accept", skriver Kanye West.

Det er ikke kun årsdagen, rapperen er sur over. Ifølge den kontroversielle rapper anklager han også Adidas for at udgive Yeezy-sko, som han ikke var bekendt med.

"Firmaet har udvalgt farver og givet dem navne uden min accept og hyret folk, der arbejdede for mig, uden min accept, stjal mine farver uden min accept".

Tjener milliarder til Adidas

Kanye West beskylder også tøjfirmaet for at lyve over for ham.

"Da jeg bad Adidas om at lave flere Yeezy Slides (klipklappere, red.), løj den daglige leder mig op i ansigtet og sagde, at de ikke havde kapaciteten til det, i stedet kopierede de mine klipklappere og lavede deres egne versioner af Yeezy Slide", skriver han med hentydning til nogle andre klipklappere, som Adidas lancerede, som ikke var en del af samarbejdet med Kanye West.

Ifølge rapperen lignede de til forveksling hans Yeezy Slide.

Kanye West og Adidas har papirer på hinanden indtil 2026, men det kan blive fire lange år, hvis de ikke får reddet trådene ud.

Og det kan nok godt betale sig at få begravet stridsøksen, for aftalen mellem de to gav et overskud på næsten 1,7 milliarder dollars i 2020 – mere end 12,3 milliarder kroner.

Sponsoreret indhold