Kendte 2. marts 2016

Kan du finde ”T”? Puslespil tester dine evner til at fokusere

Dette ”puslespil” tester dine evner til at fokusere – for kan du hurtigt få øje på bogstavet ”T”, selv om billedet er rodet? Ja, find ud af det lige her

Hvor god er du til at fokusere og finde dét, du leder efter uden at blive forstyrret af en masse larm? Ja, denne test kan (måske) give dig lidt af svaret.

Testen beder dig nemlig om at finde bogstavet ”T”, og det kan måske synes lidt besværligt, fordi puslespillet er fyldt med ”T”-lignende mønstre.

Testen viser derfor, at det kan være svært for os at fokusere og finde svaret, når dét, vi leder efter, er omgivet af en masse rod.

Kan du let og hurtigt finde bogstavet "T"?

Men testen viser også, at vores evner til at fokusere bliver voldsomt forøget, når vi får ganske simple oplysninger om testen.

For se nu blot her: Hvor nemt finder du bogstavet ”T”, når du ved, at den ikke er rød?

Og igen: Hvor nemt finder du bogstavet ”T”, når du ved, at den ikke er grøn?

 

Hvor nemt finder du bogstavet ”T”, når du ved, at den ikke er blå?

Med andre ord bliver opgaven meget lettere at løse!

Testen, der stammer fra John Hopkins University, viser således, hvordan dét at ignorere irrelevante oplysninger kan være lige så vigtigt som at vide, hvad det er, du leder efter.

Forskerne fra John Hopkins University fandt ud af, at folk kan lære at ignorere irrelevante oplysninger – og med tiden blive hurtigere til at lede og finde ting.

- Individer, der lærer at ignorere distraherende og irrelevante informationer, forbedrer deres visuelle præstationer, noget der er vigtigt for folk, der eftersøger ting professionelt, siger Corbin A Cunningham fra projektet til det britiske medie Metro.

For eksempel kan testen bruges i undervisningen af radiologer og folk, der leder efter ulovlige genstande i lufthavne.

Evnen til at ignorere er en vigtig evne i forhold til at være opmærksom.

Sponsoreret indhold