Kendte4. april 2017

Nårh! Kær abe-baby reddet fra fangenskab

Hans familie blev udryddet, men han får en ny chance i livet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/artikelabe.jpg
 Foto: All Over Press)
Er du kommet efter hard core nyheder i denne artikel, er du gået forkert - her er kun nuttethed og håb for fremtiden. Se bare på den lille fyr oven for, som, selv om han er iført et gigantisk mælkeskæg, er noget så kær.
Han er en få uger gammel 'Nordlig Svinehaleabe', og har mistet hele sin familie. Han hører hjemme i Thailand, og hans mor og far er blevet ofre for kybskytter, mens han blev taget fra dem for at skulle vokse op i fangenskab som kæledyr.
Men inden han nåede at ryge videre til en ejer, blev han heldigvis befriet efter to dages fangenskab og er nu indlogeret på et dyrehospital i byen Petchaburi, hvor han bliver passet, plejet og nusset, så han kan fortrænge sin triste start på livet. Den Nordlige Svinehaleabe er på listen over truede dyrearter, og der er blevet 30 procent færre af dem de sidste tre generationer, og det er en kedelig tendens, der fortsætter. Fældning af skovområder, hvor aberne lever, er den største trussel.
Nogle af aberne bliver spist, andre bruges til fremstilling af 'traditionel' medicin og andre igen, som vores ven oven for, har en skæbne som kæledyr i fangenskab i vente. Nogle af aberne kan trænes op og bruges til at plukke kokosnødder i plantager - en sådan veltrænet abe kan indbringe op mod 6.000 kroner. Men den lille svinehaleabe her skal forsøges genudsat, når han bliver gammel nok. Indtil da kan du nyde den lille fyr i galleriet herunder:

Nordlig Svinehaleabe, april 2017

Sponsoreret indhold