Kendte4. februar 2023

Kæmpe sejr for Frederik Cilius: - Min mor går amok over det

Satirikeren er overvældet og beæret over at vinde prisen for ”Årets mandlige hovedrolle i en tv-serie” ved den Robert-prisuddeling, som han selv er vært for lørdag aften
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Her vinder Frederik Cilius Robert Prisen
 Video: Ritzau Scanpix

Det var Frederik Cilius faste radiomakker, Rasmus Bruun, der trådte ind for at overrække prisen for ”Årets mandlige hovedrolle i en tv-serie”, og det var der måske en meget naturlig forklaring på.

Prisen gik nemlig til den bragende dygtige Frederik Cilius, der samtidig er Robert-vært ved dette års uddeling på Tivoli Hotel i København.

Og det er en tydeligt beæret Cilius, som SE og HØR fanger lige efter, hans navn er blevet råbt op blandt et felt af yderst erfarne tv-skuespillere.

– At jeg har slået Mikael Persbrandt, det kommer min mor til at gå amok over, lyder det fra en grinende Frederik Cilius.

– Hun er den største Mikael Persbrandt-fan. Den betyder så meget desto mere af den grund, siger Robert-vinderen om den flotte tunge statuette, som han netop har snuppet for snuden af store kanoner, der også var nomineret til ”Årets mandlige hovedrolle i en tv-serie”.

Frederik Cilius modtager prisen for sin rolle i "Orkesteret" 
Frederik Cilius modtager prisen for sin rolle i "Orkesteret"
 Foto: Birger Storm

Udover ”Orkesteret”-hovedrolleindehaveren var også Mikkel Boe Følsgaard nomineret for ”Borgen”, Morten Hee Andersen nomineret for ”Carmen Curlers” og Nicolai Jørgensen nomineret for sin rolle i tredje sæson af ”Doggystyle”.

Og så selvfølgelig Mikael Persbrandt for sin rolle i "Riget Exodus".

Cilius, der også brillierer i jobbet som aftenens vært, understreger også overfor SE og HØR, at hans nyeste pynt til kaminhylden derhjemme betyder særlig meget, da hans rolle i ”Orkesteret” er den første som han har udfyldt som ”rigtig skuespiller”, som han siger.

– Det er første gang, jeg sådan har spillet rigtigt skuespil, lyder det fra den 36-årige radiosatiriker, som de fleste nok kender fra ”Den Korte R8dioavis” og "Den klassiske musikquiz" på DR2.

Frederik Cilius er – helt ligesom sin karakter i DR-hittet ”Orkesteret – uddannet klarinettist, men droppede konservatoriet til fordel for en plads på DR’s talenthold.

Sammen med instruktør Mikkel Munch-Fals og resten af holde kaster Frederik Cilius sig ud i en anden sæson om den påståelige og relativt irriterende Bo, for Cilius og Bruun har nemlig annonceret, at der kommer mere "Orkesteret". Dog er det endnu uvist, hvornår dette sker.

Sponsoreret indhold