Kendte10. august 2016

Se billederne: Kæmpe mysterium rammer OL

Et grønt mysterium har ramt OL i Rio. Vandet i et af bassinerne har nemlig – på meget mystisk vis – skiftet farve, og ingen ved hvorfor
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ol.jpg
 (Foto: All Over)

Der ventede OL-udspringerne noget af en overraskelse, da de tirsdag ankom til Maria Lenk Aquatic Centers udspringsbassin i Rio.

For det normalt så blå vand havde pludselig fået en anden farve. Vandet var således på mystisk vis blevet grønt i løbet af kort tid, og ingen ved hvorfor.

Det skriver New York Post.

Konkurrencerne i bassinet fortsatte dog til trods for den grønne farve, og OL-atleterne kunne da heller ikke mærke forskel i vandet.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger den britiske udspringer Tonia Couch ifølge New York Post.

Nogle spekulerer nu i, om det kan være alger, der har forårsaget den mystiske farve. Andre har spekuleret i, om nogen bevidst har hældt farve i bassinet for at få det til at ligne det brasilianske flag.

Der er blevet taget flere prøver af vandet, og konklusionen har været, at svømmerne ikke risikerer at skade deres helbred, hvis de plasker rundt i vandet.

- Det er af vigtigste karakter for Rio 2016-komiteen, at forholdene er af højeste kvalitet. Undersøgelserne af vandet i Maria Lenk Aquatic Centers udspringsbassin viser, at der ikke er nogen form for risiko i forhold til atleternes helbred. Vi undersøger sagen nøje, men vi er tilfredse med, at konkurrencen blev gennemført uden problemer, siger en talsmand for OL i Rio.

Se billeder fra åbningsceremonien herunder:

Åbningsceremoni OL i Rio 2016

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_40.png

Sponsoreret indhold